Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993
Karmenta plaatst vrouwen en mannen in hun kracht

                      Nieuws     Login Portaal     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars hebben verschillende mogelijkheden om de zorgdeclaraties die hun polishouders ontvangen te verwerken.  Klik hieronder op jouw zorgverzekeraar om te zien hoe jouw zorgverzekering het regelt:

 • Zilveren Kruis / Achmea

  Zorgverzekeringen van Zilveren Kruis/Achmea:

  Karmenta heeft met Zilveren Kruis/Achmea vanaf 1 januari 2023 een contract. Zorgkostendeclaraties van Karmenta sturen we rechtstreeks naar zilveren Kruis en deze worden dan volgens de tarieven in ons contract vergoed. Uiteraard geldt het eigen risico, dat Zilveren Kruis met u verrekend. U ontvangt geen factuur van Karmenta voor een aanvullende vergoeding en u hoeft geen coulance aan te vragen. 

  Het budget voor 2023 is per 1 juli opgehoogd, zodat Zilveren Kruis verzekerden (natura- en restitutiepolissen) bij Karmenta hun behandeling kunnen blijven krijgen. 

  Onder de koepel Zilveren Kruis / Achmea vallen de volgende zorgverzekeringsmaatschappijen: FBTO, Avéro, De Friesland Zorgverzekeraar, Zilveren Kruis (ZieZo), ProLife zorgverzekeringen, OZF en Interpolis.

  Budgetpolis:
  Zilveren Kruis / Achmea biedt ook een aantal selectieve polissen of budgetpolissen aan. Deze budgetpolissen vallen ook onder het contract met  Zilveren Kruis en de vergoeding werkt net zo als de andere verzekeringen van Zilveren Kruis. (Bij sommige ziekenhuizen valt een budgetpolis juist niet onder het contract). 

 • CZ

  Zorgverzekeringen van CZ:

  Karmenta heeft met CZ nog geen contract gesloten. Voor patienten met hun zorgverzekering bij deze zorgverzekeraar is Karmenta een ongecontracteerd verzekerde zorgaanbieder. Hoe de vergoeding precies werkt kan je het beste in je polisvoorwaarden nakijken. En op onze website staat natuurlijk ook veel algemene informatie over de vergoedingen. Met Karmenta's coulance-regeling kan je coulance (korting) aanvragen als er deel van Karmenta's zorgnota niet onder vergoeding valt. 

  Onder de koepel CZ vallen de volgende zorgverzekeringsmaatschappijen: Ohra, Just, Nationale Nederlanden.

  CZ is een grote zorgverzekeraar in Noord-Brabant. Samen met VGZ zijn de meeste patienten van Karmenta bij één van deze zorgverzekeraars verzekerd.

  naturapolis:
  Vergoed afhankelijk van de polis 65%, 70% of 75% van een gemiddeld ongewogen gecontracteerd tarief van het zorgproduct op Karmenta's factuur. 

  restitutiepolis:
  Vergoed 100% van een gemiddeld tarief van het zorgproduct op Karmenta's factuur

  Hoe wordt uw zorgkostendeclaratie bij CZ verwerkt?

  Zorgkostendeclaraties van Karmenta kunnen we niet rechtstreeks naar CZ sturen. U ontvangt de rekening dus zelf en u moet die vervolgens zelf declareren bij uw zorgverzekering. U betaalt de rekening rechtstreeks aan Karmenta, en uw zorgverzekering vergoedt u. Voor het deel van de rekening dat niet vergoed wordt (dat is afhankelijk van uw zorgverzekering) kunt u coulance aanvragen

 • VGZ

  Zorgverzekeringen van VGZ:

  Karmenta heeft met VGZ nog geen contract gesloten. Voor patienten met hun zorgverzekering bij deze zorgverzekeraar is Karmenta een ongecontracteerd verzekerde zorgaanbieder. Hoe de vergoeding precies werkt kan je het beste in je polisvoorwaarden nakijken. En op onze website staat natuurlijk ook veel algemene informatie over de vergoedingen. Met Karmenta's coulance-regeling kan je coulance (korting) aanvragen als er deel van Karmenta's zorgnota niet onder vergoeding valt. 

  Onder de koepel VGZ vallen de volgende zorgverzekeringsmaatschappijen: Univé, Bewuz+ Zorgverzekerd, IZZ, IZA, Zekur.nl, UMC Zorgverzekering, United Consumers C, VGZ.

  VGZ is een grote zorgverzekeraar in Noord-Brabant. Samen met CZ zijn de meeste patienten van Karmenta bij de VGZ verzekerd.

  naturapolis:
  Vergoed 75% van een gemiddeld ongewogen tarief van het zorgproduct op Karmenta's factuur. En dan daar weer een percentage van bij ZBC's.

  restitutiepolis:
  VGZ heeft er in 2023 voor gekozen om geen restitutiepolissen meer aan te bieden.

  budgetpolis:
  De VGZ biedt ook een selectieve polis of budgetpolis aan: "ZEKUR: Gewoon Zekur". Met deze polis komt u bij Karmenta NIET in aanmerking voor de coulance-regeling.

  Hoe wordt uw zorgkostendeclaratie bij VGZ verwerkt?

  Zorgkostendeclaraties van Karmenta kunnen we rechtstreeks naar VGZ sturen. VGZ vergoedt dan aan Karmenta, conform uw polisvoorwaarden. Voor het bedrag dat niet onder de vergoeding valt (dat heet de "eigen bijdrage" en dat is iets anders dan het "eigen risico"!) ontvangt u een nota van Karmenta met het resterende bedrag. Voor het deel van de rekening dat niet vergoed wordt (dat is afhankelijk van uw zorgverzekering) kunt u coulance aanvragen

 • Menzis

  Zorgverzekeringen van Menzis:

  Karmenta heeft met Menzis nog geen contract gesloten. Voor patienten met hun zorgverzekering bij deze zorgverzekeraar is Karmenta een ongecontracteerd verzekerde zorgaanbieder. Hoe de vergoeding precies werkt kan je het beste in je polisvoorwaarden nakijken. En op onze website staat natuurlijk ook veel algemene informatie over de vergoedingen. Met Karmenta's coulance-regeling kan je coulance (korting) aanvragen als er deel van Karmenta's zorgnota niet onder vergoeding valt. 

  Onder de koepel Menzis vallen de volgende zorgverzekeringsmaatschappijen: Anderzorg, Hema, PMA Collectiviteit en Menzis.

  naturapolis:
  Vergoed afhankelijk van de polis 75% van een gemiddeld gecontracteerd tarief van het zorgproduct op Karmenta's factuur. 

  Hoe wordt uw zorgkostendeclaratie Menzis verwerkt?

  Zorgkostendeclaraties van Karmenta kunnen we niet rechtstreeks naar Menzis sturen. U ontvangt de rekening dus zelf en u moet die vervolgens zelf declareren bij uw zorgverzekering. U betaalt de rekening rechtstreeks aan Karmenta, en uw zorgverzekering vergoedt u. Voor het deel van de rekening dat niet vergoed wordt (dat is afhankelijk van uw zorgverzekering) kunt u coulance aanvragen

 • DSW

  Zorgverzekeringen van DSW:

  Onder de koepel DSW vallen de volgende zorgverzekeringsmaatschappijen: Stad Holland (restitutiepolis), In Twente Zorgverzekeraar en DSW Zorgverzekeraar (combinatiepolis). Ze bieden een combinatiepolis aan.

  Hoe wordt uw zorgkostendeclaratie bij DSW verwerkt?

  Met DSW zorgverzekeraar, Stad Holland en In Twente Zorgverzekeraar heeft Karmenta een contract. Zorgkostendeclaraties van Karmenta sturen we rechtstreeks naar DSW en deze worden dan volgens de tarieven in ons contract vergoed. Uiteraard geldt het eigen risico, dat DSW met u verrekend. U ontvangt geen factuur van Karmenta voor een aanvullende vergoeding en u hoeft geen coulance aan te vragen. 

 • ONVZ

  Zorgverzekeringen van ONVZ:

  Onder de koepel ONVZ vallen de volgende zorgverzekeringsmaatschappijen: PNO Zorg, VVAA en ONVZ.

  ONVZ biedt vanaf 2021 een zorgverzekering met restitutie-dekking voor medisch specialistische zorg. Met zo'n verzekeringspolis komt u dus altijd in aanmerking voor 100% vergoeding.

  Restutiepolis
  Vergoed 100% van Karmenta's factuur.

  Hoe wordt uw zorgkostendeclaratie bij ONVZ verwerkt?

  Zorgkostendeclaraties van Karmenta mogen wij rechstreeks naar ONVZ sturen. Ook zonder Akte van Cessie. Die hoeft u dus niet in te vullen op de website als u bij ONVZ verzekerd bent. 

 • ASR Ditzo

  Zorgverzekeringen van ASR Ditzo:

  Karmenta heeft met ASR Ditzo nog geen contract gesloten. Voor patienten met hun zorgverzekering bij deze zorgverzekeraar is Karmenta een ongecontracteerd verzekerde zorgaanbieder. Hoe de vergoeding precies werkt kan je het beste in je polisvoorwaarden nakijken. En op onze website staat natuurlijk ook veel algemene informatie over de vergoedingen. Met Karmenta's coulance-regeling kan je coulance (korting) aanvragen als er deel van Karmenta's zorgnota niet onder vergoeding valt. 

  Onder de koepel ASR vallen de volgende zorgverzekeringsmaatschappijen: Ditzo en De Amersfoorste.

  naturapolis:
  Vergoed afhankelijk van de polis 85% van een gemiddeld gecontracteerd tarief van het zorgproduct op Karmenta's factuur. 

  restitutiepolis:
  Vergoed 100% van een gemiddeld tarief van het zorgproduct op Karmenta's factuur

  Hoe wordt uw zorgkostendeclaratie bij ASR verwerkt?

  Sinds 2020 hanteert ASR helaas een cessieverbod. Zorgkostendeclaraties van Karmenta kunnen we daardoor niet rechtstreeks naar ASR sturen. U ontvangt de rekening dus zelf en u moet die vervolgens zelf declareren bij uw zorgverzekering. U betaalt de rekening rechtstreeks aan Karmenta, en uw zorgverzekering vergoedt u. Voor het deel van de rekening dat niet vergoed wordt (dat is afhankelijk van uw zorgverzekering) kunt u coulance aanvragen

 • Zorg en Zekerheid

  Zorgverzekeringen van Zorg en Zekerheid:

  Karmenta heeft met Zorg en Zekerheid nog geen contract gesloten. Voor patienten met hun zorgverzekering bij deze zorgverzekeraar is Karmenta een ongecontracteerd verzekerde zorgaanbieder. Hoe de vergoeding precies werkt kan je het beste in je polisvoorwaarden nakijken. En op onze website staat natuurlijk ook veel algemene informatie over de vergoedingen. Met Karmenta's coulance-regeling kan je coulance (korting) aanvragen als er deel van Karmenta's zorgnota niet onder vergoeding valt. 

  Onder de koepel Zorg en Zekerheid vallen de volgende zorgverzekeringsmaatschappijen: AZVZ en Zorg en Zekerheid zorgverzekeraar.

  Hoe wordt uw zorgkostendeclaratie bij Zorg en Zekerheid verwerkt?

  Zorgkostendeclaraties van Karmenta kunnen we rechtstreeks naar Zorg en Zekerheid sturen. Zorg en Zekerheid vergoedt dan aan Karmenta, conform uw polisvoorwaarden. Voor het bedrag dat niet onder de vergoeding valt (dat heet de "eigen bijdrage" en dat is iets anders dan het "eigen risico"!) ontvangt u een nota van Karmenta met het resterende bedrag. Voor het deel van de rekening dat niet vergoed wordt (dat is afhankelijk van uw zorgverzekering) kunt u coulance aanvragen

 • ENO

  Zorgverzekeringen van ENO:

  Karmenta heeft met ENO nog geen contract gesloten. Voor patienten met hun zorgverzekering bij deze zorgverzekeraar is Karmenta een ongecontracteerd verzekerde zorgaanbieder. Hoe de vergoeding precies werkt kan je het beste in je polisvoorwaarden nakijken. En op onze website staat natuurlijk ook veel algemene informatie over de vergoedingen. Met Karmenta's coulance-regeling kan je coulance (korting) aanvragen als er deel van Karmenta's zorgnota niet onder vergoeding valt. 

  Onder de koepel ENO vallen de volgende zorgverzekeringsmaatschappijen: Salland Zorgverzekeringen en Zorgdirect.

  Hoe wordt uw zorgkostendeclaratie bij ENO verwerkt?

  Zorgkostendeclaraties van Karmenta kunnen we rechtstreeks naar ENO sturen, mits u ons daarvoor machtigt door middel van een Akte van Cessie. Wij voegen de volmacht dan bij uw factuur die wij aan ENO sturen. Geeft u Karmenta die volmacht niet, dan ontvangt u zelf de rekening en kunt u die zelf declareren bij uw zorgverzekering. Voor het deel van de rekening dat niet vergoed wordt (dat is afhankelijk van uw zorgverzekering) kunt u coulance aanvragen

  Vul dus de Akte van Cessie in, die registeren wij in het Karmenta Electronisch Patienten Dossier en dan sturen wij voor u de zorgkostendeclaratie naar uw zorgverzekering, inclusief de ingevulde Akte van Cessie en ontvangen wij ook rechtstreeks de vergoeding op onze rekening van uw zorgverzekeraar.

    Klik hier om Karmenta eenvoudig te machtigen om uw declaratie bij uw zorgverzekering in te dienen (Akte van Cessie).

   

 • Caresco

  Zorgverzekeringen van Caresco:

  Karmenta heeft met Zilveren Kruis/Achmea nog geen contract gesloten. Voor patienten met hun zorgverzekering bij deze zorgverzekeraar is Karmenta een ongecontracteerd verzekerde zorgaanbieder. Hoe de vergoeding precies werkt kan je het beste in je polisvoorwaarden nakijken. En op onze website staat natuurlijk ook veel algemene informatie over de vergoedingen. Met Karmenta's coulance-regeling kan je coulance (korting) aanvragen als er deel van Karmenta's zorgnota niet onder vergoeding valt. 

  Caresco biedt zorgverzekeringen aan van andere zorgverzekeraars en van hunzelf, onder de naam Caresco. Het is een kleine verzekeraar die handelt in de allervoordeligste verzekeringen met een lage maandelijkse premie, maar ook met een minimale dekking. De vergoedingen van Caresco zijn laag en onrechtmatig, vaak wordt wel 60% van Karmenta's factuur niet vergoed! 

  naturapolis:
  Vergoed afhankelijk van de polis 65%, 70% of 75% of nog minder van een gemiddeld ongewogen gecontracteerd tarief van het zorgproduct op Karmenta's factuur. 

  Hoe wordt uw zorgkostendeclaratie bij Caresco verwerkt?

  Zorgkostendeclaraties van Karmenta sturen wij niet rechtstreeks naar Caresco. U ontvangt de rekening dus zelf en u moet die vervolgens zelf declareren bij uw zorgverzekering. U betaalt de rekening rechtstreeks aan Karmenta, en uw zorgverzekering vergoedt u. Voor het deel van de rekening dat niet vergoed wordt (dat is afhankelijk van uw zorgverzekering) kunt u coulance aanvragenBent u verzekerd bij Caresco, dan moet u waarschijnlijk een deel van de factuur zelf betalen, ook nadat Karmenta u coulance heeft verleent.

 • iptiQ

  Zorgverzekeringen van iptiQ:

  Karmenta heeft met iptiQ nog geen contract gesloten. Voor patienten met hun zorgverzekering bij deze zorgverzekeraar is Karmenta een ongecontracteerd verzekerde zorgaanbieder. Hoe de vergoeding precies werkt kan je het beste in je polisvoorwaarden nakijken. En op onze website staat natuurlijk ook veel algemene informatie over de vergoedingen. Met Karmenta's coulance-regeling kan je coulance (korting) aanvragen als er deel van Karmenta's zorgnota niet onder vergoeding valt. 

  Onder de koepel iptiQ vallen de volgende zorgverzekeringsmaatschappijen: Promovendum, National Academic an Besured.

  Hoe wordt uw zorgkostendeclaratie bij iptiQ verwerkt?

  Zorgkostendeclaraties van Karmenta kunnen we rechtstreeks naar iptiQ sturen, mits u ons daarvoor machtigt door middel van een Akte van Cessie. Wij voegen de volmacht dan bij uw factuur die wij aan iptiQ sturen. Geeft u Karmenta die volmacht niet, dan ontvangt u zelf de rekening en kunt u die zelf declareren bij uw zorgverzekering. Voor het deel van de rekening dat niet vergoed wordt (dat is afhankelijk van uw zorgverzekering) kunt u coulance aanvragen

  Vul dus de Akte van Cessie in, die registeren wij in het Karmenta Electronisch Patienten Dossier en dan sturen wij voor u de zorgkostendeclaratie naar uw zorgverzekering, inclusief de ingevulde Akte van Cessie en ontvangen wij ook rechtstreeks de vergoeding op onze rekening van uw zorgverzekeraar.

    Klik hier om Karmenta eenvoudig te machtigen om uw declaratie bij uw zorgverzekering in te dienen (Akte van Cessie).

   

 • Mijn zorgverzekering staat hier niet tussen...

  Weet je het zeker? Voor veel zorgverzekeringen wordt reclame gemaakt terwijl ze onderdeel zijn van een koepel-organisatie. Zie hieronder een overzicht. je kunt ook op de website van Zorgwijzer kijken voor een actueel overzicht

  infographic zorgverzekeraars nederland januari 2023

  (versie november 2023)

  Staat uw zorgverzekering er echt niet bij?

  Dan ontvangt u zelf de rekening en kunt u die zelf declareren bij uw zorgverzekering. Voor het deel van de rekening dat niet vergoed wordt (dat is afhankelijk van uw zorgverzekering) kunt u bij de administratie vragen om de coulance-regeling.


Heb je hier vragen over? Uiteraard zullen we je graag helpen ze zo duidelijk mogelijk te beantwoorden, maar meestal kan je het beter je zorgverzekeraar vragen. Zij bepalen immers de polisvoorwaarden van de door jou gekozen zorgverzekering. Wordt je rekening niet geheel vergoed door jouw zorgverzekering? Neem dan contact op met de administratie van Karmenta voor de coulance-regeling. De administratie zal je vragen om een bewijsje te tonen van de vergoeding door jouw zorgverzekering. Of stuur gelijk een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je dit voor jezelf makkelijker maken? Overweeg dan de keuze voor een restitutie-zorgverzekeringspolis. Zo'n polis is waarschijnlijk iets  duurder dan een Natura-polis, maar je hebt dan het recht om zelf de arts te kiezen voor je behandeling. Je hoeft bij andere zorgaanbieders ook niet bij te betalen en je hebt het minste gedoe met de rekeningen.

Selectieve of budgetpolissen

Verzekeraars kunnen goedkopere polissen aanbieden, maar bij deze verzekeringen hebben ze een beperkt aantal ziekenhuizen of zorgaanbieders gecontracteerd. Voor jou als verzekerde betekent dit dat je minder premie hoeft te betalen, maar hierdoor ook minder keuzevrijheid hebt. Dit kan een goede optie voor je zijn als je verwacht geen of weinig zorgkosten te maken.Het betreft de volgende polissen:

 • ZEKUR: Gewoon ZEKUR polis (VGZ)
 • Univé Zorg Select-polis (VGZ)
 • Bewuzt Basis (VGZ)
 • CZ Direct (CZ)
 • CZ Just (CZ)
 • Menzis Basis Voordelig (Menzis)
 • Aevitae Basisverzekering Natura Select (Aevitae / EUCARE)
 • Zilveren Kruis: Zilveren Kruis Basis Budget polis
 • Zilveren Kruis: Zilveren Kruis Basis Budget (ABN) polis
 • Zilveren Kruis: Zilveren Kruis Basis Budget (Rabobank) polis
 • Ziezo: Ziezo Selectief polis  (Zilveren Kruis)
 • Pro Life: Principe Polis Budget (Zilveren Kruis)

Als je een budgetpolis hebt, laat je dan vooraf goed informeren. Want bij vrijwel alle ziekenhuizen in onze regio zal je dan ook een gedeelte van de factuur zelf moeten betalen. Verzekerden met een budgetpolis komen bij Karmenta NIET in aanmerking voor de coulance-regeling.

Let op, ook jouw zorgverzekeraar waarschuwt je voor mogelijke hoge eigen kosten als je voor een budgetpolis kiest, met een statement zoals deze van de Consumentenbond:

"Verwacht je weinig zorgkosten? Of neem je genoegen met een beperkte keus aan ziekenhuizen? Dan kun je geld besparen met een budgetzorgverzekering. Maar als je niet op de kleine lettertjes let, dan kun je ook voor onverwacht hoge kosten komen te staan."

Voorbehoud

Een goede en onafhankelijke bron om bovenstaande informatie na te kijken is de Zorgwijzer, klik hier voor de website.

We hebben ons best gedaan bovenstaande informatie compleet te verzamelen en helder uiteen te zetten. Echter, zorgverzekeraars veranderen hun werkwijze regelmatig en de communicatie erover is summier. Wij doen ons best om deze informatie actueel te houden, maar we kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden als de informatie op deze website niet (meer) correct is. Neem voor de zekerheid altijd contact op met je eigen zorgverzekering over je eigen zorgverzekeringspolis en de voorwaarden daarin.

Versie: April 2023

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

Tijdelijk helaas zonder koffie in de wachtruimte, de espressomachine is defect, maar binnenkort weer met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch bereikbaar

 • Afspraken :

  08:30 - 12:30 uur

 • Zorgadministratie :

  13:30 - 17:00 uur
  (di, woe, do)

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:00 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur