Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993
Karmenta plaatst vrouwen en mannen in hun kracht

                      Nieuws     Login Portaal     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Informatie voor bezoekers van patiënten

Informatie voor bezoekers van patiënten

zaterdag, 14 jan 2023

Verpleging PatientbedAls u bij Karmenta wordt geopereerd tijdens één van de operatiedagen in Schijndel, dan mag u niet zelf naar huis rijden na uw ingreep. De meeste patienten worden dus gebracht en opgehaald door hun partner, vriend of vriendin of een familielid.

De informatie hieronder is bedoeld voor de bezoekers van patienten.

Wanneer moet ik mijn partner brengen?

Uw partner, de patiënt van Karmenta die geopereerd gaat worden, heeft van de OK-planning een tijdstip gekregen hoe laat ze zich moet melden bij Karmenta. Uw partner meldt zich bij de balie in Medisch Centrum Schijndel. Er worden dan nog enkele zaken gecontroleerd, en ook uw gegevens (naam, telefoonnummer) worden in het electronisch patienten dossier van Karmenta genoteerd, zodat we u kunnen bellen. Vervolgens wacht u samen met uw partner in de wachtkamer tot de verpleegkundige uw partner komt ophalen. In de wachtruimte neemt u afscheid van elkaar en gaat uw partner mee met de verpleging naar het OK-complex.

Hoe laat moet ik mijn partner weer ophalen?

Het is altijd lastig inschatten hoe lang een operatie duurt en wanneer uw partner naar huis mag. Het hangt van diverse zaken af, zoals de andere operaties, de tijd die uw partner nodig heeft om weer goed wakker te worden na de operatie en hoe goed hij/zij zich naderhand voelt. De medisch specialist moet het ontslagformulier invullen, en daarna brengt de verpleegkundige uw partner weer naar de wachtkamer en mag u hem/haar weer mee naar huis nemen. Tijd voor een rustige avond in vertrouwde omgeving. Uw partner krijgt van de verpleging een mapje mee met informatie, zoals informatie over de operatie, en leefregels na de ingreep en het telefoonnummer wat u kunt bellen als er klachten ontstaan (zoals bijvoorbeeld pijn of niet makkelijk kunnen plassen). Het spoed-telefoonnummer is: 073 - 7200 828 (dag en nacht bereikbaar).

Mag ik mee naar de operatie?

Nee, dat mag niet. De patientvriendelijke artsen en verpleegkundigen van Karmenta's OK-team zullen voor, tijdens en na de ingreep, met veel aandacht goed voor uw partner zorgen. U neemt afscheid van uw partner in de wachtruimte van Medisch Centrum Schijndel en daar komt uw partner na de ingreep ook weer terug. U kunt natuurlijk wel contact houden met elkaar via WhatsApp bijvoorbeeld, op de verpleegafdeling en in het OK-complex is prima wifi, en u kunt bij de balie daarvan het wachtwoord krijgen.

Kan ik mijn partner na de operatie bezoeken?

Als uw partner blijft overnachten in Medisch Centrum Schijndel, bent u natuurlijk van harte welkom om uw partner te bezoeken. Overlegt u hiervoor met uw partner en/of met de verpleging wat een goed tijdstip is. Karmenta heeft geen specifieke bezoekuur-tijden. Uw partner heeft een inspannende dag achter de rug en ligt bij te komen van de ingreep. Hij/zij ligt wellicht met andere patienten op een kamer, en de sfeer is rust, dus houdt u hier svp rekening mee. Er kunnen maximaal 2 personen per patient op bezoek komen.

Wilt u een kopje koffie of thee tijdens uw bezoek? Vraag er gewoon even om bij de verpleging, ze regelen het met plezier voor u.

Ik sta voor de deur maar kan er niet in!

's-ochtends voor 07:30 en na 18:30 en in het weekend is het rustig in Medisch Centrum Schijndel en gaat de deur op het nachtslot. Belt u dan even met de verpleging, dan komen we de deur voor u open doen. Het telefoonnummer is 073 - 7200 828. Dit is ook het 24x7 spoed-nummer als u of uw partner vragen heeft of klachten na de operatie. 

 

 

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch bereikbaar

 • Afspraken :

  08:30 - 12:30 uur

 • Zorgadministratie :

  13:30 - 17:00 uur
  (di, woe, do)

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:00 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur