Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993

Main Menu NL Mobile

           
UPDATE CORONA     Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Medische zorg voor vrouwen (Gynaecologie)

(Hevig) bloedverlies

Problemen met menstruatie komen vaak voor. Je bent dus niet de enige die eens per maand problemen heeft. Bij Karmenta zoeken we naar een oplossing voor jouw menstruatieprobleem. We houden daarbij rekening met jouw wensen en de fase in je leven.

Afwijkend uitstrijkje

Wanneer er een uitstrijkje cellen zijn gevonden die er anders uitzien dan normaal, zal de baarmoederhals verder moeten worden onderzocht.

Hoe baarmoederhalscellen eruit zien wordt uitgedrukt in 'Pap'. Pap 1 betekent er zijn geen afwijkingen. Bij jou is de uitslag Pap 2 of hoger gevonden. De huisarts heeft je verwezen naar de gynaecoloog, wat nu te verwachten? 

Overgangsklachten

De overgang is een normaal en natuurlijk proces bij elke vrouw. Maar als overgangsklachten jouw leven te veel verstoren, hoef je er wellicht niet mee door te blijven lopen. Ons team zoekt,  samen met jou, naar een persoonlijk behandeladvies.

Lichen sclerose

Lichen sclerosus is een huidaandoening waarbij de huid minder soepel en wittig van kleur wordt. In de meeste gevallen ontstaat het bij vrouwen tussen het 45e en 60e levensjaar, maar het kan ook voorkomen bij volwassen mannen en bij kinderen.

Lichen sclerosus komt vooral voor in de schaamstreek, maar kan ook voorkomen in de mond, op de romp en in zeldzame gevallen op de schedel, handen en voeten. Je kunt verschillende lichamelijke en emotionele klachten ervaren door lichen sclerosus. De behandeling voor lichen sclerosus bestaat uit hormoonzalf of -crème.

Helaas bestaat er geen definitief genezende behandeling voor lichen sclerosus.

Anticonceptie

Of anticonceptie bij je past hangt af van je gezondheid, medicijngebruik, aandoeningen in de familie, leeftijd en leefstijl. In gesprek met de gynaecoloog worden de mogelijkheden besproken. 

Urineverlies bij vrouwen

Artikel is in bewerking

Bartholinische cyste

Bartholin cyste is een ontsteking van de klier van Bartholin. Deze klier zit bij de ingang van de vagina. Als de afvoergang van een van de klieren verstopt raakt, hoopt het vocht zich op en ontstaat een pijnlijke bult. We noemen dit een Bartholinische cyste.

Verzakking

Bekkenbodemklachten kunnen (veel) invloed hebben op je dagelijks functioneren, hoe je je voelt, en vaak ook op je seksleven. Bekkenbodemklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals verzakking van bekkenorganen (baarmoeder/blaas/darmen).  Vaak kan hier iets aan gedaan worden. In het eerste gesprek bij Karmenta worden de mogelijkheden besproken.  

Vleesboom / myomen

Een vleesboom is een goedaardige bal in de spierlaag van de baarmoeder. De medische term voor een vleesboom is een myoom.
Een myoom geeft meestal geen klachten. Soms is behandeling wel nodig. Bijvoorbeeld als je hevige of pijnlijke menstruaties hebt, als de myoom groot is of als er meerdere myomen zijn. De behandeling is afhankelijk van het doel. Het doel kan zijn dat je minder last hebt van bloedverlies of minder last van de myoom die in de weg zit. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk: van medicijnen tot een operatie.

Vruchtbaarheid, fertiliteit

Artikel is in bewerking

Seksuele problemen

Pijn of problemen bij het vrijen kan iedereen overkomen. Maar er over praten of hulp vragen vind je wellicht lastig. Karmenta behandelt zowel de psychologische als de lichamelijke kant van de zaak en zoekt samen met jou naar een oplossing.

Poliepen

Artikel is in bewerking

Vaginale afscheiding

Fluor vaginalis

Normale vaginale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig of wit. De vaginale afscheiding verandert door de maandelijkse cyclus, de pil, seksuele opwinding, zwangerschap en de overgang.

Vaginale afscheiding is een natuurlijk verschijnsel. De wand van de vagina en de baarmoederhals maken vocht en slijm en af en toe komt daar wat van naar buiten. Normale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig en witachtig. Als het opdroogt, wordt het een beetje geel. Gewoonlijk ruikt het wat zuur; het kan ook zonder geur zijn.

Cosmetische Gynaecologie

Aandacht voor je uiterlijk is niets nieuws. Soms krijg je behoefte aan verbetering of aanpassingen aan je schaamlippen of vagina. Heb je klachten, zoals pijn of ongemak? Of stoor je je aan hoe jij er van onder uit ziet of bent gaan zien?

Vaginale droogheid

Artikel is in bewerking


Karmenta biedt superieure medisch specialistische zorg

Gynaecologische zorg van de hoogste kwaliteit

Jouw behandeling bij Karmenta wordt uitgevoerd door gynaecologen, medisch specialisten met veel kennis en ervaring, opgedaan bij topklinische ziekenhuizen en andere zelfstandige behandelcentra. Over de beste zorg, de hoogste kwaliteit en de prettigste procedures hebben we onze eigen visie ontwikkeld. We leggen de lat hoog, daar handelen we naar en we stellen ons toetsbaar op. In een blijvend proces van verbetering luisteren we graag naar jouw suggesties, klachten of complimenten.

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

  • Werkdagen :

    08:30 - 17:00 uur

  • Lunch
    12:30 - 13:00 uur
Karmenta op Zorgkaart Nederland