Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht

Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993Gynaecologisch consult na de zwangerschap

Voorkomen is beter dan genezen ...

Daarom biedt Karmenta in samenwerking met de bekkenfysiotherapeute Claire Vrielink een uniek consult aan na de bevalling.

Het zogenaamde postpartum consult: een gezamenlijk consult van gynaecoloog en de  bekkenfysiotherapeut na de bevalling. Het postpartum consult is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Bekkenbodem gerelateerde klachten worden voorkomen wanneer er tijdens en na de zwangerschap en bevalling professionele aandacht aan de functie van de bekkenbodemspieren wordt besteed.

 • Uitleg

  Problemen in je bekken op tijd herkennen en behandelen 

  Bekkenbodem gerelateerde problemen komen voor bij 40%  van de zwangere of net bevallen vrouwen. Bij bekkenbodem gerelateerde problemen kun je denken aan urineverlies, problemen met de ontlasting, verlies van ontlasting, pijn bij het vrijen en/ of verzakkingsklachten. Het postpartum consult is bedoeld om bekkenbodem gerelateerde klachten, ontstaan tijdens de zwangerschap of na de vaginale bevalling, zo vroeg mogelijk op te sporen.

  Consulteer een deskundige want er is iets aan te doen! Bekkenbodem gerelateerde klachten is een veel voorkomend probleem; u hoeft zich niet te schamen.

 • Behandeling

  Het gynaecologisch & fysiotherapeutisch onderzoek

  Het consult bestaat uit een zorgvuldig gynaecologisch en bekken/bekkenbodem onderzoek, waarna we een programma-op-maat maken voor herstel en training van de bekkenbodem. Hier kun je zelfstandig of desgewenst onder begeleiding mee aan de slag. Op deze manier worden klachten verholpen en voorkomen.

  Ook bij aanhoudende pijn van littekens ontstaan door een scheur of een knip zijn er mogelijkheden ter behandeling ( Mona Lisa Touch) of een behandeling van urineverlies met  behulp van resorbeerbaar materiaal (Urolon).

  Tijdens de zwangerschap en bij de eerste na-controle bespreekt de verloskundige, gynaecoloog of huisarts met de aanstaande of nieuwe moeder of er sprake is van bekkenbodem gerelateerde problemen. Is dat het geval, dan zal de arts of verloskundige adviseren om deel te nemen aan een postpartum controle. Mocht er geen nacontrole hebben plaatsgevonden, kun je alsnog een verwijsbrief aan je  huisarts vragen voor het post partum consult.

Hoe ziet de behandelroute eruit?

Dit zijn de stappen die je gaat volgen

 • 1. Voorbereiding

  Karmenta is gemakkelijk te vinden in het medisch Centrum Schijndel. Als u door de schuifdeuren naar binnen loopt meldt u zich daar aan de balie.

  Bereid u voor

  Uiteraard wilt u weten wat de behandeling inhoudt en wilt u antwoorden op uw vragen. Bereid u zich dus voor op het gesprek met de gynaecoloog. Bijvoorbeeld door uw vragen en onzekerheden op een briefje te schrijven.

  Lees meer over drie goede vragen

 • Voorlichting

  Als u bij de gynaecoloog in de spreekkamer zit, bespreken we uw klachten door vragen te stellen. We willen u goed begrijpen en we hechten er bij Karmenta veel waarde aan het uitleggen van de verschillende mogelijkheden om uw klachten te behandelen. We bespreken natuurlijk het beoogde resultaat. Maar ook de risico's en de mogelijke complicaties. We zullen ook controleren of u alles begrepen heeft en u eventueel nog meer informatie meegeven om tot een goede beslissing te komen. 

 • Behandeling

  Bij uw behandeling of ingreep hanteren we een aantal formele stappen <nog in bewerking>

 • Opknappen na uw behandeling

  Informatie over de recovery na een ingreep

 • Nacontrole

  En dan meer informatie over de nacontrole na uw ingreep

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven. 10 minuten rijden van de A2, vlak naast een plein met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:30 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur

Telefonisch is Karmenta bereikbaar op alle weekdagen van 08:30 - 17:00 uur.