Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993
Karmenta plaatst vrouwen en mannen in hun kracht

                      Nieuws     Login Portaal     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Online Spreekkamer (Beeldbellen)

Online Spreekkamer (Beeldbellen)

dinsdag, 17 mrt 2020

In de online spreekkamer kan je beeldbellen (videoconferencing) met een gynaecoloog van Karmenta, om je klachten te bespreken. Om te beeldbellen heb je een gebruikersaccount nodig op deze website, daarmee krijg je toegang tot het patientenportaal.

Je opent de beeldbellen functie door in het patientportaal op de menu-link "Online spreekkamer " te klikken. 

Kan dat wel, een gynaecologisch consult via beeldbellen?

Nee, niet altijd natuurlijk. Voor lichamelijk onderzoek moet je uiteraard naar het spreekuur in Schijndel komen. Soms kan beeldbellen, juist nu, heel handig zijn en dan kunnen we dit als mogelijkheid met je overleggen. Ook voor een eerste consult is een telefonisch consult en beeldbellen nu toegestaan door de Nederlandse Zorg Autoriteit. Belangrijk is dat beeldbellen en een telefonisch consult door onze gynaecoloog op dezelfde wijze wordt voorbereid, verwerkt en geadministreerd in het electronisch patienten dossier als een fysiek consult, en dat jij dat dus ook moet doen. Bereidt je vragen voor alsof je naar het gewone spreekuur zou komen.

Hoe werkt beeldbellen?

Je hebt natuurlijk een laptop of computer nodig met werkende webcam, en microfoon en luidsprekers. Als we je inplannen om te beeld-bellen met de gynaecoloog, dan krijg je van de poli-assistente een login-code om als gebruiker op de website in te loggen op het patientenportaal. Heb je een gebruikersnaam en wachtwoord gekregen, ga dan met de webbrowser op je  computer naar deze link: https://karmenta.nl/login. Nadat je bent ingelogd  verschijnt een artikel met instructies.

In het scherm dat opent, zie je dan eerst jezelf door je eigen webcam. Net als in de gewone wachtkamer moet je nu wachten tot de dokter je oproept. Er zal een bel-signaal klinken en links in het scherm kan je de aanvraag om te beeldbellen accepteren door op het blauwe ronde knopje te drukken. Vervolgens zie je twee schermpjes onder elkaar, met jezelf boven en de gynaecoloog in het scherm eronder.

In de rechter kolom "Online Spreekkamer" zijn ook mogelijkheden om tekeningetjes te maken en foto's en dergelijke en deze te delen met de gynaecoloog. Ook kan je chatten om zaken te verduidelijken.

Aan het einde van het beeldbellen-consult verbreekt de gynaecoloog de verbinding. Het kan zijn dat ze je vraagt om nog even te telefoneren met de poli-assistente, voor vervolgafspraken en dergelijke.

Is deze techniek goed beveiligd?

Deze beeldbellen techniek maakt gebruik van de standaard mogelijkheden van (moderne) webbrowsers, je hebt geen aparte software of apps nodig, en het werkt ook eenvoudig op alle mobiele telefoons, tablets en iPad's. Het is goed beveiligd en de videostream wordt versleuteld.

Chatten met de arts tijdens het beeldbellen-consult

In de rechter kolom "Online Spreekkamer" zijn ook mogelijkheden om te chatten (een soort WhatsApp), en tekeningetjes te maken op een schoolbord en foto's en dergelijke en deze te delen met de gynaecoloog.

Aan het einde van het beeldbellen-consult verbreekt de gynaecoloog de verbinding. Het kan zijn dat ze u vraagt om even te telefoneren met de poli-assistente, voor vervolgafspraken en dergelijke.

Hulpmiddelen bij het Beeldbellen-spreekuur

Uw klachten kunt u aangeven op een kladblok. Dat is een PDF-bestand met drie pagina's, dat kunt u uitprinten en daarop kan u  tekenen en uw klachten tonen.

pdfkladblok-afbeeldingen.pdf235.21 KB

Filmpje met uitleg van het Beeldbellen:

 

 

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

Tijdelijk helaas zonder koffie in de wachtruimte, de espressomachine is defect, maar binnenkort weer met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch bereikbaar

 • Afspraken :

  08:30 - 12:30 uur

 • Zorgadministratie :

  13:30 - 17:00 uur
  (di, woe, do)

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:00 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur