Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht
Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Vergoedingen van uw behandeling

<Onderstaande tekst is nog in bewerking, dus nog niet definitief>

Jouw zorgverzekering is jouw verantwoordelijkheid

Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om, voordat je een medische behandeling in een zorginstelling krijgt, om te controleren of, en in welke mate, je in aanmerking komt voor vergoeding door jou zorgverzekeraar. Het hangt vaak af van de polis die jij afgesloten hebt. 

Weet je het niet zeker? Bel dan met je zorgverzekeraar! En niet met ons, want wij kunnen (en willen) niet van alle zorgverzekeraars de voorwaarden bijhouden. Als wij vermoeden dat (een deel van) jouw behandeling niet door de zorgverzekering vergoed zal worden, zullen we dat met je bespreken. Vraag jij er ook gerust naar. 

Eigen risico

Let ook op je eigen risico, dat is ten minste € 385,= per jaar. Je kunt ook een hoger eigen risico afspreken bij je zorgverzekering, daar staat dan een lagere premie tegen over. Het eigen risico geldt voor alle medische zorgkosten die je maakt in een jaar en het eigen risico dat bij jou polis hoort moet je eerst zelf betalen, alvorens je voor vergoedingen in aanmerking kan komen.

Controleer dus altijd je polis en je eigen risico voordat je naar een zorginstelling gaat voor medische zorg!

Hoe biedt Karmenta de medische zorg aan?

Net zo als in een ziekenhuis biedt Karmenta zowel verzekerde als ook onverzekerde zorg aan. Het is afhankelijk van hoe je jezelf verzekerd hebt of wat jou zorgverzekeraar verzekerde zorg noemt. Krijg je bij Karmenta zorg die je zorgverzekering niet vergoed, dan zal de zorgverzekering de kosten van (een deel van) de behandeling bij jou in rekening brengen. 

Wordt mijn behandeling vergoed?

Karmenta heeft (nog) geen contract met een zorgverzekeraar, en als wij verzekerde zorg aanbieden dan zijn wij dus voor de zorgverzekeraar een zogenaamde ongecontracteerde verzekerde zorg-aanbieder. Voor de zorg die je bij ons krijgt, declareert Karmenta een zorgproduct bij jou zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars verhinderen echter dat Karmenta de zorg die jij gekregen hebt via jou zorgverzekeraar gedeclareerd kan worden, bijvoorbeeld omdat ze een "cessieverbod" hanteren, of omdat ze geen betaalovereenkomsten sluiten met ongecontracteerde zorgaanbieders. In die gevallen krijg je van Karmenta een factuur thuis gestuurd die je zult moeten indienen bij jou zorgverzekeraar om voor vergoeding in aanmerking te komen. Vergoedt jou zorgverzekeraar niet het gehele bedrag, dan hanteren we een coulance-regeling, zodat je zelf niet hoeft bij betalen.

Sommige zorgverzekeraars hanteren andere tarieven die ze maximaal vergoeden. Elke zorgverzekering heeft een lijst met de tarieven die ze vergoeden bij ongecontraceerd verzekerde zorg op hun website staan. Controleer bij je zorgverzekering welke maximum tarieven jou zorgverzekeraar hanteert. Zie hier voor de NZA-tarievenlijst van CZ, VGZ, Zilveren Kruis, Deltaloyd Ohra, Menzis, DSW.

Biedt Karmenta ook onverzekerde zorg?

Ja, soms bieden we je de keuze voor iets extra's bij je behandeling, zoals bijvoorbeeld pijnstilling of een echo waarvoor geen medische reden (indicatie) is, dan wordt die echo niet vergoed. Als dit niet onder je basisverzekering van je zorgverzekering valt, is het dus onverzekerde zorg en moet je die zelf betalen. Bij het aanbieden van onverzekerde zorg is er altijd overleg met jou arts en de medewerkers van Karmenta kunnen je dan ook een indicatie van de kosten geven. Het zijn dan immers kosten die je zelf zult moeten betalen en die je niet terug kunt krijgen van je verzekering. Is de onverzekerde zorg nogal complex, dan is het mogelijk om voor je behandeling van te voren een kostenraming te ontvangen, zodat je kunt belissen of  je de behandeling wilt ondergaan of niet. 

Voor onverzekerde zorgkosten ontvang je een factuur thuis. In sommige gevallen kan je aan de balie met pin betalen. Contant betalen is mogelijk, maar dat heeft niet onze voorkeur.

Ik wil de zorg die karmenta mij geleverd heeft zelf betalen, kan dat?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld omdat u niet verzekerd bent in Nederland, maar in het buitenland. U heeft dan waarschijnlijk geen zorgverzekering in Nederland. Of omdat u zorg afneemt die niet onder uw zorgverzekering valt. Of bijvoorbeeld omdat u uw zorgverzekering, of uw eigen risico, niet wilt gebruiken voor de zorg. In al dit soort gevallen geldt het passantentarief en kunt u een factuur krijgen voor de afgenomen zorg. Zelfs contant betalen aan de balie is mogelijk.

Bekijk de prijzen van Karmenta's zorgproducten op de passantentarieven-prijslijst

Links 

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven. 10 minuten rijden van de A2, vlak naast een plein met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

  • Maandag - Vrijdag
    08:00 - 17:00 uur
  • Zat/Zon
    Gesloten
  • Lunch
    12:30 - 13:00 uur