Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht
Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Vergoedingen van uw behandeling

<Onderstaande tekst is nog niet definitief en er kunnen daardoor nog geen rechten aan ontleend worden>

Jouw zorgverzekering is jouw verantwoordelijkheid

Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om, voordat je een medische behandeling in een zorginstelling krijgt, om te controleren of, en in welke mate, je in aanmerking komt voor vergoeding door jou zorgverzekeraar. Het hangt vaak af van de polis die jij afgesloten hebt. 

Weet je het niet zeker? Bel dan met je zorgverzekeraar! En niet met ons, want wij kunnen (en willen) niet van alle zorgverzekeraars de voorwaarden bijhouden. Als wij vermoeden dat (een deel van) jouw behandeling niet door de zorgverzekering vergoed zal worden, zullen we dat met je bespreken. Vraag jij er ook gerust naar. 

Eigen risico

Let ook op je eigen risico, dat is ten minste € 385,= per jaar. Je kunt ook een hoger eigen risico afspreken bij je zorgverzekering, daar staat dan een lagere premie tegen over. Het eigen risico geldt voor alle medische zorgkosten die je maakt in een jaar en het eigen risico dat bij jou polis hoort moet je eerst zelf betalen, alvorens je voor vergoedingen in aanmerking kan komen.

Controleer dus altijd je polis en je eigen risico voordat je naar een zorginstelling gaat voor medische zorg!

Hoe biedt Karmenta de medische zorg aan?

Net zo als in een ziekenhuis biedt Karmenta zowel verzekerde als ook onverzekerde zorg aan. Dit is afhankelijk van hoe je jezelf verzekerd hebt of wat jou zorgverzekeraar verzekerde zorg noemt. Krijg je bij Karmenta zorg die je zorgverzekering niet vergoed, dan zal de zorgverzekering de kosten van de behandeling bij jou in rekening brengen. 

Wordt mijn behandeling vergoed?

Karmenta heeft (nog) geen contract met een zorgverzekeraar, en als wij verzekerde zorg aanbieden dan zijn wij dus voor de zorgverzekeraar een zogenaamde ongecontracteerde verzekerde zorg-aanbieder. Voor de zorg die je bij ons krijgt, declareert Karmenta een zorgproduct bij jou zorgverzekeraar. Voor de prijs van dat zorgproduct hanteren wij de tarieven van de NZA, dat heet het "gemiddeld gewogen afgesproken tarief". Jouw zorgverzekeraar is verplicht om 100% van dat NZA-tarief te vergoeden. Een recente rechterlijke uitspraak verplicht zorgverzekeraars daartoe, en het maakt daarbij niet uit of je een budgetpolis, een natura-polis, of een restitutiepolis hebt.

Sommige zorgverzekeraars hanteren andere tarieven die zijzelf de NZA-tarieven noemen, ofwel de gemiddeld gewogen afgesproken tarieven. Net als de NZA heeft elke zorgverzekering ook een lijst met de tarieven die ze vergoeden bij ongecontraceerd verzekerde zorg. Controleer je zorgverzekering welke tarieven jou zorgverzekeraar hanteert. Zie hier voor de NZA-tarievenlijst van CZ, VGZ, Zilveren Kruis, Deltaloyd Ohra, DSW.

Biedt Karmenta ook onverzekerde zorg?

Ja, soms bieden we je de keuze voor iets extra's bij je behandeling, zoals bijvoorbeeld pijnstilling of een echo waarvoor geen medische reden (indicatie) is, dan wordt die echo niet vergoed. Als dit niet onder je basisverzekering van je zorgverzekering valt, is het dus onverzekerde zorg en moet je die zelf betalen. Bij het aanbieden van onverzekerde zorg is er altijd overleg met jou arts en de medewerkers van Karmenta kunnen je dan ook een indicatie van de kosten geven. Het zijn dan immers kosten die je zelf zult moeten betalen en die je niet terug kunt krijgen van je verzekering. Is de onverzekerde zorg nogal complex, dan is het mogelijk om voor je behandeling van te voren een kostenraming te ontvangen, zodat je kunt belissen of  je de behandeling wilt ondergaan of niet. 

Voor onverzekerde zorgkosten ontvang je een factuur thuis. In sommige gevallen kan je aan de balie met pin betalen. Contant betalen is mogelijk, maar dat heeft niet onze voorkeur.

Links 

Mijn zorgverzekeraar weigert 100% van het NZA-tarief te vergoeden, wat nu?

Het kan zijn dat jouw zorgverzekeraar je mededeelt dat je minder dan 100% van het NZA-tarief vergoed zult krijgen voor je medische behandeling bij Karmenta. Het zou dan ook kunnen dat je zorgverzekeraar onrechtmatig handelt door deze beslissing, want het lijkt er dan op dat jou zorgverzekeraar kosten rekent omdat jij gebruik maakt van jou recht op de vrije artsenkeuze. En dat is verboden. Toegestaan is eventueel wel dat ze (geringe) kosten in rekening brengen voor extra administratieve kosten, als gevolg van het vergoeden van ongecontracteerd verzekerde zorg. Maar die kosten zullen ze dan wel duidelijk aan je moeten kunnen toelichten.

Denk je dat jou zorgverzekeraar onrechtmatig handelt, vul dan svp het online formulier in, hieronder op onze website (Let op, je moet daarvoor over vrij gedetailleerde informatie beschikken, zoals de code van het zorgproduct, de declaratiecode, kosten van het zorgproduct volgens het NZA-tarief en de kosten die jou zorgverzekeraar wel bereid is te vergoeden). Wij zullen de informatie in deze formulieren dan bundelen en onder de aandacht brengen bij onze gespecialiseerde gezondheidsrecht-juristen van ons juridisch advieskantoor (dat is Dirkzwager in Nijmegen).

Formulier <nog in ontwikkeling>

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven. 10 minuten rijden van de A2, vlak naast een plein met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Steeg 6
5482 WN Schijndel

Telefoon : 073 - 7200 993
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

  • Maandag - Vrijdag
    08:00 - 17:00 uur
  • Zat/Zon
    Gesloten
  • Lunch
    12:30 - 13:00 uur