UPDATE CORONA     Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Vergoeding stap voor stap

Vergoeding stap voor stap

Je hebt een rekening ontvangen van Karmenta voor verzekerde zorg, wat moet je nu doen?

Stap 1. Je ontvangt een rekening van Karmenta

We noemen dit de "zorgkostendeclaratie". Het eerste vel is de rekening. Hierop staat een zogenaamd zorgproduct. En een bedrag wat het zorgproduct bij Karmenta kost. Op het tweede vel staan de zorgactiviteiten die uitgevoerd zijn tijdens uw behandeling. 

(Het bedrag op de rekening noemen we het passantentarief, dat is een marktconform tarief en komt ongeveer overeen met de vergoeding die een ziekenhuis voor het zorgproduct ontvangt van je zorgverzekeraar).

Stap 2. Je dient de rekening in bij je zorgverzekering

Je stuurt de rekening naar je zorgverzekering om een vergoeding van de verzekerde zorg te krijgen. Vergeet niet het tweede vel met de zorgactiviteiten mee te sturen.

Stap 3. Je zorgverzekering stuurt je een declaratieoverzicht

Je zorgverzekering bepaalt wat je vergoed krijgt van de rekening. Op het declaratieoverzicht staat de vergoeding die jouw zorgverzekering aan je zal betalen. Als er nog eigen risico is dat je moet betalen, dan zet je zorgverzekeraar dat ook op het declaratieoverzicht. Soms krijg je een brief thuis of is het declaratieoverzicht een PDF die je van je zorgverzekeraar via e-mail ontvangt. Als je een App hebt van je zorgverzekeraar kan je daarin ook je zorgdeclaraties bekijken. 

Stap 4. Stuur het declaratieoverzicht naar de zorgadministratie van Karmenta

Stuur het declaratieoverzicht van je zorgverzekeraar naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Anky Buijs helpt je vervolgens te bepalen welk deel van de rekening je nu nog aan Karmenta moet betalen. Het deel van de rekening dat niet onder de vergoeding van jouw zorgverzekering valt, hoef je zelf niet bij te betalen, dus ook niet aan Karmenta. Maar dit geldt niet voor het eigen risico dat nog niet verbruikt is en dus op je overzicht zal staan. 

Op die manier (we noemen dit de coulanceregeling) betaal je dus voor een zorgproduct bij Karmenta niet meer dan bij een ziekenhuis.

Zorgadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Stap 5. Karmenta's zorgadministratie stuurt je een e-mail

Na de controle van Karmenta's zorgadministratie ontvang je een e-mail met het bedrag dat je aan Karmenta moet betalen.

Stap 6. Maak het geld over via je bankrekening

Op de rekening staat het bankrekeningnummer van Karmenta. Je betaalt het bedrag dat je van onze zorgadministratie hebt gekregen op het bankrekeningnummer van Karmenta. Vermeldt bij je betaling ook het nummer van je rekening (factuurnummer).

Zijn er nog vragen?

Anky Buijs helpt je graag. Zij is telefonisch bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag van 13:00 - 17:00 uur op telefoonnummer: 073 - 7200 993 of via e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vragen?

Neem gerust contact op


contact blok phone

Bel vrijblijvend

op 073 - 7200 993

 contact blok email

Stel je vraag

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
  073 - 7200 993

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

  • Werkdagen :

    08:30 - 17:30 uur

  • Lunch
    12:30 - 13:00 uur