Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993
           
UPDATE CORONA     Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Aandacht voor een bloedserieus probleem

Aandacht voor een bloedserieus probleem

woensdag, 23 okt 2019

Karmenta neemt deel aan de campagne om informatie te geven over hevig menstrueel bloedverlies.

 

Landelijke campagne over hevig menstrueel bloedverlies

November 2019 was Bloedserieus campagnemaand. Karmenta en ziekenhuizen in heel Nederland hielden voorlichtingsbijeenkomsten, extra (online) spreekuren en andere events over hevig menstrueel bloedverlies. In december organiseerde Karmenta een informatieavond over menstrueel bloedverlies.

 Landelijke campagnepagina 

Soms is veel gewoon té veel

Maar liefst 1 op de 5 vrouwen tussen de 35 en 55 jaar heeft last van hevig menstrueel bloedverlies (HMB). In Nederland zijn dit ongeveer 500.000 vrouwen. Té veel vrouwen lopen door met ernstige menstruatieproblemen. Uit online onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat maar 54% voor dit probleem naar de huisarts gaat en slechts 29% bij de gynaecoloog belandt. Van de ondervraagden denkt 60% dat hevige menstruaties er nu eenmaal bijhoren en weet 75% niet dat het om een medische aandoening gaat.

Gezondheidsrisico’s uitsluiten

Veranderingen van de hormoonhuishouding, bijvoorbeeld in de premenopauze, zijn meestal de oorzaak van HMB. Soms zijn myomen of poliepen de boosdoeners. De exacte oorzaak is niet altijd te achterhalen, maar om gezondheidsrisico’s uit te sluiten is het wél belangrijk onderzoek te laten doen. HMB kan ook het symptoom zijn van een onderliggende aandoening, zoals endometriose, adenomyose, PCOS, gynaecologische kanker of een stollingsstoornis.

Een bloedserieus verhaal

HMB heeft nogal wat impact op het leven: lichamelijk, psychisch en sociaal. Vrouwen met hevig menstrueel bloedverlies hebben daarom een bloedserieus verhaal. Dat verhaal hoor je alleen zelden en dat is raar. De campagne Bloedserieus roept vrouwen op om hun verhaal wel te delen. Met elkaar én met de arts. HMB is namelijk een medisch erkende aandoening waarvoor meerdere, eenvoudige behandelopties bestaan.

Bloedserieus campagnemaand

Tijdens de Bloedserieus canpagnemaand in november wordt aandacht gevraagd voor een onderschat medisch probleem: HMB. Ziekenhuizen in heel Nederland organiseren voorlichtingsbijeenkomsten, extra (online) spreekuren en andere events. Soms op verrassende locaties. Een overzicht van alle events in het kader van de campagne is te vinden op de campagnepagina hevigbloedverlies.nl/bloedserieus.

Bron: Heavy Periods, online survey among 1,004 women who have experienced heavy periods in the past 3 years (18+), 14th to 18th September 2018, 24 september 2018, 3 Monkeys Zeno for Hologic Benelux.

Bekijk de Campagne-video met Karmenta's gynaecoloog Vera Haitsma:

 

Vragen?

Neem gerust contact op


contact blok phone

Bel vrijblijvend

op 073 - 7200 993

 contact blok email

Stel je vraag

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
  073 - 7200 993

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

  • Werkdagen :

    08:30 - 17:30 uur

  • Lunch
    12:30 - 13:00 uur

Aangepaste tijden telefonische bereikbaarheid in vakantie:

Van ma 13 juli t/m vr 31 juli is Karmenta telefonisch bereikbaar op alle weekdagen van 09:00 - 11:00 uur.