Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993
Karmenta plaatst vrouwen en mannen in hun kracht

                      Nieuws     Login Portaal     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Karmenta is een kliniek voor gynaecologie & urologie

Een kliniek in Schijndel voor vrouwen, en mannen, in Brabant

De zelfstandige kliniek Karmenta staat voor patientvriendelijke medisch specialistische zorg, met extra aandacht voor vrouwen en mannen, en met een korte wachttijd. Gewoon prettiger dan je gewend was.

Intake - Stap voor stap

Graag leggen we je vóór je behandeling uit hoe de zorg bij Karmenta werkt. Karmenta is patientvriendelijker en laagdrempeliger dan een ziekenhuis, maar de zorg werkt in grote lijnen wel op dezelfde manier als in het ziekenhuis. De belangrijkste overeenkomsten en verschillen komen op de volgende pagina's aan de orde.

Telefoon je liever en maak je liever gelijk je afspraak? Dat kan natuurlijk ook.
Bel voor een afspraak: 073 - 7200 993 (Keuze 1: polikliniek)  Of stel je algemene vraag via de website.

Lees hier hoe u het beste contact met Karmenta kunt blijven onderhouden tijdens uw behandeling

Dit intakeformulier bestaat uit vier onderdelen:

 • Uw verwijzing naar Karmenta
 • Uw klachten
 • Financiele informatie (vergoeding en zorgverzekering)
 • Afspraak maken

Alle linkjes (voor uitleg en extra informatie) in dit formulier openen in een nieuw tabblad van je browser. Je kan dus altijd terugkeren naar het tabblad met dit formulier om het verder in te vullen.

Privacy en beveiliging persoonlijke gegevens

Je kan in dit formulier geen medisch inhoudelijke vragen stellen, geen persoonsgegevens invullen, je antwoorden worden nergens naar toe gemaild en er wordt ook geen (persoonlijke) informatie opgeslagen. Dit formulier helpt je om de belangrijkste aspecten van het patient worden bij Karmenta onder je aandacht te brengen, zodat je goed geinformeerd bent over hoe de zorg bij Karmenta werkt. 

Een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het reactieformulier, of het vragenformulier, is niet zo geschikt om medische gegevens te delen. Lees meer over hoe Karmenta omgaat met uw persoonlijke gegevens in de privacy-verklaring.

De verwijzing naar Karmenta

Om jouw behandeling bij Karmenta onder de vergoeding van je zorgverzekering te laten vallen is een verwijzing van je huisarts (of een andere medisch specialist) altijd vereist. Je kan ook zonder verwijzing bij Karmenta terecht, maar dan moet je de behandeling dus altijd zelf betalen.

Jouw verwijzing:
Invalid Input

Invalid Input

Uw verwijzing en persoonlijke gegevens en het Zorgdomein-nummer vinden we gemakkelijk in ons elektronisch patienten dossier. Op uw afspraakbericht van Zorgdomein vindt u ook veel praktische informatie over Karmenta.

Het ZD-nummer op uw afspraakbericht hebben we zelden nodig. We vinden u terug in ons EPD met uw achternaam (meisjesnaam) en geboorte-datum, dus daar zullen we u om vragen.

Je hebt een verwijzing naar Karmenta

Dat is handig! Vrijwel altijd verwijst jouw huisarts je via Zorgdomein naar Karmenta en dat betekent dat we al je gegevens, inclusief je verwijsbrief, in ons electronisch patienten dossier hebben, en dat je nu gewoon een afspraak kan maken. In principe (er zijn enkele uitzonderingen) zal je behandeling nu ook voor vergoeding in aanmerking komen door je zorgverzekering.

Als jouw huisarts niet via Zorgdomein naar Karmenta verwijst, dan krijg je de verwijzing mee als brief van de huisarts. Neem die verwijsbrief dan mee naar Karmenta bij je eerste bezoek aan onze kliniek. Of zorg dat we die al hebben vóór je eerste bezoek. Bij het maken van de afspraak zal je geregistreerd worden als nieuwe patient in het electronisch patienten dossier. Bij de balie voor je eerst afspraak wordt je verwijsbrief dan ingescand en voegen we toe aan je dossier.

Jouw medisch specialist verwijst je naar Karmenta

Meestal verwijzen artsen uit een andere zorginstelling, of een medisch specialist uit een ander ziekenhuis niet via Zorgdomein, maar door middel van een verwijsbrief. Meestal wordt die via de beveiligde Zorgmail naar Karmenta gestuurd en vaak wordt daar al (een deel van) jouw patientendossier bijgevoegd. Soms ook krijg je de verwijsbrief zelf mee.

Je zal worden toegevoegd als nieuwe patient in het electronisch patientendossier van Karmenta. Daarvoor zullen we je om informatie vragen, zoals je naam, geboorte-datum, adres en dergelijke. Soms vragen we je om je BSN-nummer. 

In principe (er zijn enkele uitzonderingen) zal je behandeling nu ook voor vergoeding in aanmerking komen door je zorgverzekering.

Als je de verwijzing mee kreeg als brief, neem die verwijsbrief dan mee naar Karmenta bij je eerste bezoek aan onze kliniek. Of zorg dat we die al hebben vóór je eerste bezoek. Bij het maken van de afspraak zal je geregistreerd worden als nieuwe patient in het electronisch patienten dossier. Bij de balie voor je eerst afspraak wordt je verwijsbrief dan ingescand en toegevoegd aan je dossier.

Je hebt een verwijzing naar een ander ziekenhuis of zorgaanbieder

Maar je wilt wellicht toch liever bij Karmenta behandeld worden? Bijvoorbeeld omdat je bij Karmenta sneller terecht kan, of omdat je een voorkeur hebt voor een van Karmenta's medisch specialisten.

Je hebt géén nieuwe verwijzing nodig om bij de gynaecoloog of uroloog van Karmenta terecht te kunnen (voorheen moest je huisarts een nieuwe verwijzing maken). Maar, meldt s.v.p. wel dat je een verwijzing naar een andere zorginstelling had, als je met onze polikliniek belt. Want we zullen de verwijsbrief met je medische voorgeschiedenis en de zorgvraag waarvoor je verwezen wordt, wel aan jouw dossier moeten toevoegen. Stuur dus s.v.p. je verwijsbrief vóór je eerste afspraak bij Karmenta naar ons toe (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Je kunt 'm eventueel opvragen bij (de assistent van) je huisarts.

Lees hier meer over de nieuwe verwijs-regels.

Kent je huisarts Karmenta (nog) niet, dan kan hij/zij altijd contact met ons opnemen om te informeren of wij de juiste kliniek zijn voor jouw klachten. 

Je hebt geen verwijzing naar Karmenta

Dat is geen probleem! Ook zonder verwijzing ben je van harte welkom bij Karmenta. Maar je behandeling kan zonder verwijzing niet door je zorgverzekering vergoed worden en zal je dus zelf moeten betalen. Hieronder lees je daar meer over. Vraag ons er ook gerust naar, we willen je graag vóór je behandeling goed informeren.

Ook zullen we je nu moeten toevoegen als nieuwe patient in het electronisch patientendossier. Daarvoor hebben we informatie van je nodig, die we aan je zullen vragen.

Eventuele informatie over je medische voorgeschiedenis ontvangen we nu graag van je, en als je ons de gegevens van je huisarts wilt geven, dan kunnen we die informeren over je behandeling bij Karmenta. Maar als je dat niet wilt, hoeft dat niet. Je betaalt je behandeling helemaal zelf, dus je hebt daar nu zelf ook best veel over te zeggen.

Jouw medische vraag of klacht

Jouw vraag of klacht (medisch inhoudelijk)

Invalid Input

Jouw gynaecologische vraag of klacht

Je gynaecologische vraag of klacht bespreek je in de spreekkamer van Karmenta altijd met de (vrouwelijke) gynaecoloog zelf. Een videobellen-consult is soms ook mogelijk.

Er wordt meer tijd voor je genomen dan in het ziekenhuis, zodat we het ook over jouw specifieke situatie en de mens achter de patient kunnen hebben. Dat vinden we belangrijk om samen de beste behandeling voor je te kunnen bepalen. Bereid je gesprek dus goed voor door bijvoorbeeld je vragen thuis al op te schrijven, of door iemand mee te nemen die mee kan luisteren.

We bespreken natuurlijk ook het beoogde resultaat. Maar ook de risico's en de mogelijke complicaties. We zullen ook controleren of je alles begrepen hebt en je eventueel nog meer informatie meegeven om tot een goede beslissing te komen. Indien mogelijk maken we een (meestal inwendige) echo en soms doen we ook gelijk de behandeling, als jij dat wilt natuurlijk.

Jouw urologische vraag of klacht

Jouw urologische vragen of klachten bespreek je in de spreekkamer van Karmenta altijd met de uroloog zelf. Een videobellen-consult is soms ook mogelijk.

Er wordt meer tijd voor je genomen dan in het ziekenhuis, zodat we ook aandacht kunnen besteden aan jouw specifieke situatie en de mens achter de patient. Dat vinden we belangrijk om samen de beste behandeling voor je te kunnen bepalen. Bereid je gesprek dus goed voor door bijvoorbeeld je vragen thuis al op te schrijven, of door iemand mee te nemen die mee kan luisteren.

We bespreken natuurlijk ook het beoogde resultaat. Maar ook de risico's en de mogelijke complicaties. We zullen ook controleren of je alles begrepen hebt en je eventueel nog meer informatie meegeven om tot een goede beslissing te komen. Indien mogelijk maken we een (soms inwendige) echo en soms doen we ook gelijk de behandeling, als jij dat wilt natuurlijk. 

Jouw vraag of klacht met betrekking tot de overgang

Jouw vragen of klachten over de overgang bespreek je in de spreekkamer van Karmenta altijd met de (vrouwelijke) gynaecoloog of de Physician Assistant Gynaecologie zelf. Een videobellen-consult is soms ook mogelijk.

Er wordt meer tijd voor je genomen dan in het ziekenhuis, zodat we het ook over jouw specifieke situatie en de mens achter de patient kunnen hebben. Dat vinden we belangrijk om samen de beste behandeling voor je bepalen. Bereid je gesprek dus goed voor door bijvoorbeeld je vragen thuis al op te schrijven, of door iemand mee te nemen die mee kan luisteren.

Op de website is een formulier waarmee je de overgangsklachten alvast in kaart kan brengen. Dat voegen we dan toe aan je dossier, zodat je behandelaar het al kan inzien voordat je op het spreekuur komt. De gynaecoloog richt zich met name op de lichamelijke kant van de overgang.

Bij Karmenta werkt ook in de overgangsklachten gespecialiseerde physician assistant gynaecologie. Ook werkt Karmenta samen met overgangsconsulenten. Hun behandeling is vaak ook gericht op coaching en leefstijl. Als je dat wilt kunnen we je daar natuurlijk naar verwijzen en eventueel ook (multi-disciplinair) jouw specifieke situatie bespreken.

Meer informatie:

Jouw vraag over de vaccinatie tegen het Humaan Papiloma Virus (HPV)

HPV staat voor Humaan Papillomavirus (HPV). In totaal zijn er meer dan 100 HPV-typen. Sommige daarvan zijn hoog-risico HPV-typen. Deze kunnen kanker veroorzaken. Ook zijn er laag-risico HPV-typen. Deze kunnen onder andere genitale wratten veroorzaken. Karmenta biedt als een van de weinige klinieken in Nederland de HPV-vaccinatie tegen negen typen van het HPV-virus. 

Met de uroloog (mannen) of gynaecoloog (vrouwen) bespreek je je vragen over HPV en de HPV-vaccinatie. En in onze kliniek kan je ook gevaccineerd worden. Dit is niet altijd verzekerde zorg, dus de vaccinatie en de behandeling moet je meestal zelf betalen.

Meer informatie:

Jouw vraag over afvallen met behulp van medicatie

Soms is het belangrijk voor het succes van je behandeling dat je eerst afvalt. Daar kunnen we je bij helpen met medicatie en vaak ook door de begeleiding van een diëtist. De medicatie schrijven we voor met een recept die je bij de apotheek kunt halen, zoals de Serviceapotheek Ceres in Heesch (die heeft het medicijn op voorraad). De behandeling valt meestal onder de vergoeding van je zorgverzekeraar, maar de medicatie niet. Die moet je zelf betalen. De  behandeling van de diëtist valt meestal weer wel onder de vergoeding van je zorgverzekeraar.

Meer informatie:

Jouw vraag over de Mona Lisa Touch® laserbehandeling

Mona Lisa touchDe Mona Lisa Touch behandeling is een laserbehandeling om vaginale droogheid  en vulvaire pijnklachten langdurig te herstellen. Het zorgt voor een langdurige verbetering van symptomen die vaak gerelateerd zijn aan vaginale atrofie en/of lichen sclerosus. We hebben bij Karmenta veel ervaring met deze behandeling. De Mona Lisa Behandeling valt meestal niet onder de vergoeding van je zorgverzekeraar, je moet de behandeling zelf betalen.

Meer informatie:

Jouw vraag over de Urolon™ behandeling

urolon beallyourselfPlasklachten en stress-incontinentie kunnen veroorzaakt worden door een plasbuis die niet meer goed afsluit, waardoor je ongewild urine verliest. Urolon™ is een behandeling waarbij om de plasbuis een resorbeerbare stof geinjecteerd wordt, waardoor de plasbuis ondersteund wordt en weer goed afsluit. De innovatieve Urolon-behandeling kan in veel gevallen een zwaardere operatie voorkomen.

Meer informatie:

Jouw vraag over Karmenta's fertiliteitsbehandelingen

Als zwanger worden niet vanzelf gaat, of veel langer duurt dan verwacht is dat vaak een probleem voor jouw als vrouw en natuurlijk ook voor jullie als stel. Vruchtbaarheid (fertiliteit) hangt af van vele factoren en de samenhang daarvan begrijpen is vaak complex. Karmenta's gynaecologen hebben veel ervaring op het gebied van de fertiliteit. Het zijn pragmatische medisch specialisten die de tijd voor je nemen om het helder en duidelijk aan je uit te leggen. 

Meer informatie:

Jouw vraag over een uitstrijkje op eigen verzoek

<Informatie nog invullen>

Meer informatie:

Bekken fysiotherapie

Karmenta werkt samen met een bekkenfysiotherapeut. Dit betekent dat we klachten van de bekkenbodem zowel door de gynaecoloog als de bekkenfysiotherapeut kunnen behandelen en dat er afstemming is over je behandeling. Je kunt dus alleen een afspraak maken met de bekkenfysiotherapeut als je ook patiënt bent bij karmenta. Er is multidisciplinair overleg over de patiënten en hierdoor kunnen we de beste behandeling voor je klachten samen met jou vaststellen.

De bekkenfysiotherapeut werkt onafhankelijk en zelfstandig

Hoewel er dus veel samenwerking is, werkt de bekkenfysiotherapeut formeel als zelfstandige zorgaanbieder. Als patiënt heb je een behandelingovereenkomst met haar en je zult ook van de bekkenfysiotherapeut een nota krijgen, die je bij je aanvullende verzekering, als je die hebt, kan indienen voor vergoeding. Voor bekkenfysiotherapie krijg je dus van Karmenta géén nota, maar weer wel voor de medisch specialistische zorg (het zorgproduct, DBC). De afspraak met bekkenfysiotherapeut kan je wel met karmenta maken, je bent ook meestal als patiënt geregistreerd in het EPD van Karmenta en van de bekkenfysiotherapeut.

Meer informatie:

Voor een zorgvuldige en veilige behandeling ontvangen we graag informatie over je gezondheid, medische voorgeschiedenis en welke medicatie je gebruikt. 

Actueel medicatie overzicht

Als je medicatie gebruikt ontvangen we graag je actuele medicatie overzicht (AMO). Dit kan je opvragen bij je apotheek. Je mag het aan ons geven via een foto, een PDF of op papier bij je eerste afspraak. We zullen het toevoegen aan je patientendossier. Je kunt je AMO ook e-mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld er dan wel svp duidelijk je naam en geboortedatum bij.

Aanvullende documenten, verwijsbrief, medische voorgeschiedenis

Heb je een verwijsbrief, of (je eigen notities over) je medische voorgeschiedenis die je graag alvast wilt delen met de medisch specialist? Stuur ons de documenten dan svp vast toe met een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld er dan wel svp duidelijk je naam en geboortedatum bij. Doe dit bij voorkeur via een beveiligde e-mail-service, zoals Zivver. Of vraag onze polikiniek om je een beveiligde e-mail toe te sturen, dan kan je daar ook weer beveiligd op reageren.

 

De vergoeding van je behandeling

Veel van de medisch specialistische zorg van Karmenta valt onder de vergoeding van je zorgverzekering. Maar hoe die vergoeding precies werkt hangt af van je polisvoorwaarden en is soms best ingewikkeld. Karmenta heeft niet met alle zorgverzekeraars een contract. En altijd geldt, net als in het ziekenhuis, het wettelijk verplichte eigen risico bij verzekerde zorg.

In de volgende gevallen krijg je de zorgnota geheel vergoed (m.u.v. het eigen risico):

In de volgende gevallen zal je een gedeelte van de kosten zelf moeten betalen:

 • Als je een Natura-polis hebt bij een zorgverzekeraar waarmee Karmenta geen contract heeft.
 • Als je een restitutiepolis of combinatiepolus hebt die maximum vergoedingen hanteert in de polisvoorwaarden
 • Als je eigen risico nog niet geheel verbruikt is
 • Als je in overleg met de gynaecoloog of uroloog voor een behandeling kiest die niet onder vergoeding door een zorgverzekeraar valt
 • Als je onderzoeken of behandelmethodes wilt die Karmenta's medisch specialist niet zinnig acht bij jouw klachten of behandeling (zonder medische indicatie)
 • Bij een aantal aanvullende producten en behandelingen

Coulance-regeling (korting op uw nota)
Bij Karmenta kan je coulance aanvragen, de coulance-regeling bestaat ondermeer uit een korting op de zorgnota van maximaal 20%

In de volgende gevallen zal je alle kosten zelf moeten betalen:

 • Als je geen verwijzing hebt van een huisarts (of andere medisch specialist) naar Karmenta
 • Als je geen zorgverzekering hebt van een Nederlandse zorgverzekeraar
 • Als je zelf kiest voor een van de onverzekerde behandelingen (hiervoor gelden de tarieven onverzekerde zorg)
 • Bij een aantal behandelingen die uitgesloten zijn van vergoeding door de zorgverzekering
 • Bij een aantal aanvullende producten en behandelingen

Hoe ben je verzekerd?

Invalid Input

Basisverzekering: Natura-polis

De meeste Nederlanders hebben een Natura-polis. De premie is vaak voordeliger dat bij een combinatie-polis of restitutie-polis. Je bent met een natura-polis verzekerd voor 100% vergoeding van de zorg bij gecontracteerde zorgaanbieders, zoals de meeste ziekenhuizen. Let op, Karmenta heeft nog niet met alle zorgverzekeraars een contract. 

Karmenta heeft momenteel wèl een contract met Zilveren Kruis en DSW.

Heeft jouw zorgverzekeraar géén contract met Karmenta (zoals o.a. CZ, VGZ, Menzis), dan valt een fors deel van karmenta's zorgnota onder de vergoeding van je zorgverzekering, maar niet alles: je moet de "eigen bijdrage" betalen, omdat je kiest voor een zorgverlener zonder contract met jouw zorgverzekeraar. De vergoeding is meestal (het verschilt per zorgverzekering) 75% van het gemiddeld marktconforme tarief (dat verschilt per zorgverzekeraar). Dus niet van het bedrag op Karmenta's zorgnota, dat heet het passantentarief en dat is vergelijkbaar met de passantentarieven van de ziekenhuizen in onze regio, maar ligt meestal iets hoger dan het marktconforme tarief van je zorgverzekeraar.

Het onvergoede deel (als gevolg van de eigen bijdrage) van Karmenta's nota is hierdoor meestal ongeveer 40% van het bedrag op Karmenta's zorgnota. Hiervoor kan je bij Karmenta coulance aanvragen. De coulance (korting) is maximaal 20% van Karmenta's factuurbedrag. De andere 20% is voor uw rekening. De coulance vraag je aan met het online formulier. We controleren aan de hand van je aanvraagformulier en het meegestuurde declaratieoverzicht of jouw zorgverzekering de vergoeding correct heeft vastgesteld. 

 

Basisverzekering: Restitutie-polis

De premie van een restitutiepolis is iets hoger dan van een natura-verzkeering, maar u krijgt met een restitutiepolis 100% van Karmenta's zorgnota vergoed van je zorgverzekering, want met een restitutiepolis ben je ook verzekerd voor (100% vergoeding van) de zorg bij een zorgaanbieder zonder contract, zoals Karmenta. Die keuzevrijheid is een flink voordeel, vooral als je verwacht dat de wachttijden bij gecontracteerde zorgaanbieders de komende jaren niet minder zal worden.

Let op, in de polisvoorwaarden van sommige restitutiepolissen staat dat er toch niet 100% van de zorgnota vergoed wordt, maar iets minder, bijvoorbeeld het door de zorgverzekeraar vastgestelde marktconforme tarief. Er ontstaat dan toch een kleine eigen bijdrage, die is meestal niet meer dan enkele procenten van Karmenta's zorgnota.

 

Basisverzekering: Combinatie-polis

Veel zorgverzekeraars hebben hun restitutiepolissen veranderd en er combinatie-polissen van gemaakt. Meestal krijg je bij een combinatie-polis voor medisch specialistische zorg, zoals bij Karmenta, een restitutievergoeding, maar dan is dat meestal 100% vergoeding van het door de zorgverzekeraar vastgestelde marktconforme tarief. Dit kan dus lager zijn dan het bedrag op Karmenta's nota (passantentarief), de eigen bijdrage wordt echter zelden meer dan 20% van Karmenta's passantentarief. Dit verschilt per polis, lees dus je polisvoorwaarden goed door. 

 

Basisverzekering: Budget- of Select-polis

Verzekeraars kunnen polissen aanbieden met nog lagere premies, de zogenaamde budgetpolissen, of selectieve polissen. Bij deze verzekeringen hebben ze van alle ziekenhuizen waar je zorgverzekeraar een contract mee hebben gesloten slechts een gedeelte geselecteerd (vandaar Select) waar je terecht kan als verzekerde en waar je alle zorgkosten vergoed krijgt. Voor jou als verzekerde betekent dit dat je minder premie hoeft te betalen, maar hierdoor ook nog minder keuzevrijheid hebt. Dit kan een goede optie voor je zijn als je verwacht geen of weinig zorgkosten te maken.Het betreft de volgende polissen:

 • ZEKUR: Gewoon ZEKUR polis (VGZ)
 • Univé Zorg Select-polis (VGZ)
 • Bewuzt Basis (VGZ)
 • CZ Direct (CZ)
 • CZ Just (CZ)
 • Menzis Basis Voordelig (Menzis)
 • Aevitae Basisverzekering Natura Select (Aevitae / EUCARE)
 • Zilveren Kruis: Zilveren Kruis Basis Budget polis
 • Zilveren Kruis: Zilveren Kruis Basis Budget (ABN) polis
 • Zilveren Kruis: Zilveren Kruis Basis Budget (Rabobank) polis
 • Ziezo: Ziezo Selectief polis  (Zilveren Kruis)
 • Pro Life: Principe Polis Budget (Zilveren Kruis)

Als je een budgetpolis hebt, laat je dan vooraf goed informeren. Want bij vrijwel alle ziekenhuizen in onze regio zal je dan ook een gedeelte van de factuur zelf moeten betalen. Verzekerden met een budgetpolis komen bij Karmenta NIET in aanmerking voor de coulance-regeling.

 

Geen basisverzekering (onverzekerd)

Niet verzekerd zijn voor ziektekosten is in Nederland ongebruikelijk, want de basisverzekering voor gezondheidszorg is een wettelijk verplichte verzekering. 

Bent u niet verzekerd voor medische kosten, dan ontvangt u een rekening met het tarief onverzekerde zorg. U dient dat bedrag in z'n geheel aan Karmenta te betalen. Pinnen aan de balie heeft onze voorkeur. 

Zie hier de tarieven onverzekerde zorg

 

Buitenlandse zorgverzekering

Bent u in het buitenland verzekerd voor medische kosten, dan ontvangt u een nota voor de gemaakte kosten van Karmenta. Hierop staat het tarief onverzekerde zorg van uw behandeling. U dient dat bedrag in z'n geheel aan Karmenta te betalen. Pinnen aan de balie heeft onze voorkeur. 

U kunt Karmenta's zorgnota indienen voor vergoeding bij uw buitenlandse zorgverzekering en dan zult u waarschijnlijk een vergoeding krijgen conform uw polisvoorwaarden. Uw buitenlandse zorgverzekering is vanzelfsprekend geheel uw eigen verantwoordelijkheid.

Zie hier de tarieven onverzekerde zorg

 

Regeling Medische noodzakelijke zorg Ontheemden uit Oekraïne

Karmenta heeft een overeenkomst met de Nederlandse overheid voor het leveren van medisch noodzakelijke zorg aan ontheemden uit Oekraïne. Informeer hierover svp de zorgadministratie.

 

Regeling Medische zorg Asielzoekers

Karmenta heeft een overeenkomst met de Nederlandse overheid voor het leveren van medisch noodzakelijke zorg aan asielzoekers. Informeer hierover svp met de zorgadministratie.

 

Tarieven van de zorgproducten

Lees hier meer over de tarieven van de verzekerde zorgproducten en over de tarieven van de onverzekerde zorgproducten

Vergoedingen per zorgverzekering

Lees hier meer over hoe de vergoedingen werken en hoe dit verschilt per zorgverzekeraar en per zorgverzekering.

Vragen?

Heb je hier vragen over? Stel die dan altijd vóór je eerste afspraak met de medisch specialist. Telefonisch via 073 - 7200 993 (optie 2) of via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Toestemming voor de eventuele eigen kosten

We vinden het belangrijk dat je goed begrijpt hoe de vergoeding van de behandeling bij Karmenta in jouw geval werkt. Immers, ieders financiele situatie is anders, dus je moet er zelf ook over nadenken. Met Karmenta's coulanceregeling behandelen we iedereen ook financieel eerlijk en de regeling is correct binnen de wettelijke mogelijkheden. We helpen je graag als je hier vragen over hebt. Volg de linkjes met toelichting hierboven of bel met Karmenta's zorgadministratie. 


We vinden het belangrijk dat u goed begrepen hebt hoe de vergoeding door uw zorgverzekeraar van de behandeling bij Karmenta werkt, en we leggen u dat graag uit. Neem eventueel contact op met de zorgadministratie van Karmenta.

We vinden het belangrijk dat je goed begrijpt hoe de vergoeding van Karmenta's zorg vergoed wordt door je zorgverzekering en wat dat voor jou betekent, want iedere zorgverzekering is weer anders. We leggen het je graag uit en vaak kunnen we ook wel van te voren een schatting geven van de eventuele eigen bijdrage. Bel daarvoor met Karmenta en kies optie 2: zorgadministratie.

Fijn, dankjewel. Het is namelijk soms best ingewikkeld. We vinden het belangrijk dat het gesprek in de spreekkamer zoveel mogelijk over jou en jouw gezondheid gaat en zo min mogelijk over geld.

Bewindvoering

Als je een bewindvoerder hebt, ben je verplicht dat ons te melden. Waarschijnlijk zullen we voordat je behandeling begint toestemming van je bewindvoerder moeten krijgen voor de kosten. Bel svp met onze zorgadministratie, zodat we de juiste gegevens van je bewindvoerder in je dossier kunnen noteren, of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een goed idee is ook om je bewindvoerder te vragen om contact met de zorgadministratie van Karmenta op te nemen. Dan overleggen wij de vergoeding met hem of haar en kan hij/zij hier toestemming voor geven. 

Afspraak maken

Bel ons svp 's-ochtends tussen 08:30 en 12:30 om je afspraak te maken. Ons telefoonnummer is 073 - 7200 993 (optie 1). Een e-mail sturen kan ook, het e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld bij contacten svp altijd je achternaam en geboortedatum.

Meer informatie over de actuele telefonische bereikbaarheid.Invalid Input

Spreek/behandelkamer in Heesch

In gezondheidscentrum Ceres heeft Karmenta een spreekkamer en een behandelkamer.

Adres:
Cereslaan 2-M
5384 VT  Heesch

Karmenta GoogleMaps Heesch

Routebeschrijving

Spreekkamers in Schijndel

In Medisch Centrum Schijndel heeft Karmenta onder andere twee spreekkamers.

Adres:
Steeg 6
5482 WN Schijndel

Karmenta GoogleMap Schijndel

Routebeschrijving

Twee locaties

Karmenta heeft twee locaties in Brabant in Schijndel en Heesch, dus je kan een locatie kiezen die voor jou makkelijk bereikbaar is. De medisch specialisten en behandelaren van Karmenta werken op beide locaties.

Soms kiezen wij de locatie voor je, vanwege de behandelmogelijkheden of de spreekuren van de medisch specialisten op de dagen dat jij kan, dat verschilt natuurlijk wel per locatie. 

Ten slotte...

We hopen natuurlijk dat je je prettig, gehoord en op je gemak zult voelen bij Karmenta. We wensen je een prettig consult en natuurlijk een goede behandeling toe. Geef ons je mening met het reactieformulier. Lees ook meer over Karmenta's klachtenregeling en de privacyverklaring.

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch bereikbaar

 • Afspraken :

  08:30 - 12:30 uur

 • Zorgadministratie :

  13:30 - 17:00 uur
  (di, woe, do)

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:00 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur