Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993
Karmenta plaatst vrouwen en mannen in hun kracht

                      Nieuws     Login Portaal     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Veelgestelde vragen over het Corona-virus

Veelgestelde vragen over het Corona-virus

dinsdag, 19 mei 2020

Hieronder vragen en antwoorden die u wellicht heeft naar aanleiding van alle Corona-maatregelen. Het is een bijzondere tijd, maar als we samenwerken hopen we u toch de gynaecologische zorg te kunnen blijven verlenen die u nodig heeft.

Meer info over Covid-19

Gaat mijn afspraak op het spreekuur door?

Ja, onze spreekuren gaan weer door. Toch zijn er wel wijzigingen, die we hieronder op een rijtje zetten:

 • We zullen als team voor ieder spreekuur kijken welke patienten we beter kunnen herplannen, en welke afspraken ook telefonisch of met beeldbellen kunnen, en u daarover informeren. Hoort u niets van ons? Dan gaat de afspraak in principe gewoon door in Schijndel of in Heesch.
 • Maakt u zich zelf zorgen? Neem dan contact op met onze poli-assistente. Spreek eventueel een voicemail in, als zij slecht bereikbaar zijn, die behandelen we zo snel mogelijk.
 • Beeldbellen. We hebben een goed afgeschermde mogelijkheid om een veilige Beeldbellen-verbinding te starten in onze website. Daarvoor moet u als gebruiker op de website aangemaakt worden en inloggen. Onze poli-assistentes helpen u er graag mee verder.
 • In de gemeenschappelijk ruimtes, wachtruimtes en trappenhuizen van Gezondheidscentrum Ceres in Heesch en Medisch Centrum Schijndel is het dragen van een mond-neus-masker ("mondkapje") verplicht. Bij de ingangen staan pompjes waarmee u uw handen kunt ontsmetten. 

Kan dat wel, een gynaecologisch consult via de telefoon?

Nee, niet altijd natuurlijk. Voor lichamelijk onderzoek moet u uiteraard naar het spreekuur in Schijndel komen. Als we denken dat een telefonisch consult wel kan, dan zullen we dat met u overleggen. Ook voor een eerste consult is een telefonisch consult nu toegestaan door de Nederlandse Zorg Autoriteit. Belangrijk is dat een telefonisch consult door onze gynaecoloog op dezelfde wijze wordt voorbereid als een fysiek consult, en dat u dat dus ook moet doen. Verder wordt het net zo zorgvuldig als een normaal consult verwerkt en geadministreerd in het electronisch patienten dossier. Bereidt uw vragen dus svp voor alsof u naar het gewone spreekuur zou komen.

Gaat mijn ingreep op de OK door?

Ja, wij hebben inmiddels onze OK weer in gebruik genomen. Uiteraard treffen wij hierin alle voorzorgsmaatregelen en houden ons aan alle actuele richtlijnen. Al het personeel dat ingezet wordt tijdens Karmenta's OK-dagen is gevaccineerd. Inmiddels hebben de meesten ook hun booster-vaccinatie gekregen.

Hoe werkt het beeldbellen?

Natuurlijk heb je om te beeldbellen een computer of laptop nodig met een werkende webcam, microfoon en luidsprekers. Op uw smartphone, tablet of een iPad werkt dit meestal standaard zonder problemen. Lees hier meer over beeldbellen.

Als we u inplannen om te beeldbellen met de gynaecoloog, dan krijgt u van de poli-assistente een login-code om als gebruiker op de website in te loggen op het portaal. Heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord gekregen, ga dan met de webbrowser op uw computer naar deze link: https://karmenta.nl/login. Nadat u bent ingelogd  verschijnt een artikel met instructies.

Ik kan door het Corona-virus niet bij mijn huidige gynaecoloog terecht, kan ik naar Karmenta?

In ziekenhuizen zijn sommige gynaecologische spreekuren afgezegd, of is je afspraak uitgesteld. Dat is het gevolg van de Corona-maatregelen en jou huidige behandelaar heeft dan weloverwogen besloten om jouw afspraak te veranderen. Overleg svp altijd eerst met je huidige behandelend gynaecoloog, en eventueel ook met je huisarts, of je misschien toch niet eerder terecht kan.

De Corona-maatregelen bij Karmenta zijn wel anders dan in een ziekenhuis. Dus je kan in overleg met je huisarts vragen om een afspraak te maken bij de gynaecoloog van Karmenta. En je zal dan van je huisarts een nieuwe verwijzing moeten krijgen (via Zorgdomein) naar Karmenta. 

Hoe lang duurt dit allemaal?

Dat kunnen we natuurlijk lastig inschatten. We zullen de maatregelen volgen die nu in de medische zorg genomen worden en ons beleid dagelijks beoordelen en eventueel bijstellen. We zullen u in eerste instantie via deze website informeren.

(Laatste wijziging: 7 januari 2022)

 

 

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch bereikbaar

 • Afspraken :

  08:30 - 12:30 uur

 • Zorgadministratie :

  13:30 - 17:00 uur
  (di, woe, do)

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:00 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur