Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993
Karmenta plaatst vrouwen en mannen in hun kracht

                      UPDATE CORONA     Nieuws     Login Portaal     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

MonaLisa Touch® Laserbehandeling

MonaLisa Touch® Laserbehandeling

vrijdag, 15 nov 2019

Karmenta biedt vanaf november 2019 de innovatieve Mona Lisa Touch® laserbehandeling aan om vaginale droogheid langdurig te herstellen.

Karmenta's informatiefilmpjes over de Mona Lisa Touch behandeling:
 


De Mona Lisa Touch is een laserbehandeling om vaginale droogheid  en vulvaire pijnklachten langdurig te herstellen. Het zorgt voor een langdurige verbetering van symptomen die vaak gerelateerd zijn aan vaginale atrofie en/of lichen sclerosus.

Vaginale ongemakken zoals vaginale droogheid, branderig gevoel, jeuk en irritatie, pijn tijdens het vrijen en incontinentie zijn klachten die de levenskwaliteit van vele vrouwen beïnvloeden, vaak  tijdens de menopauze, na een bevalling of omwille van een behandeling van borstkanker.

Ongeveer 40% van de vrouwen na de overgang krijgt klachten van vaginale atrofie. De laserbehandeling MonaLisa Touch is hiervoor een ideale oplossing.

Wat gebeurt er tijdens een MonaLisa Touch® behandeling?

De MonaLisa Touch laserbehandeling is niet-chirurgisch, niet-hormonaal en doet nauwelijks pijn. Het laserlicht van de unieke MonaLisa Touch technologie wordt geabsorbeerd in de cellen van de vaginawand en omgezet in warmte. Proteïnen worden gestimuleerd en nieuw lichaamseigen weefsel wordt gevormd. De elasticiteit komt weer terug en ook is er een verbetering van de hydratatie en het vermogen van de slijmvliezen om vochtig te worden. Het vaginale milieu herstelt weer naar de situatie zoals die was voor de overgang begon.

De behandeling vindt plaats op de polikliniek, is vrijwel pijnloos, snel en veilig. De vagina wordt eerst beoordeeld en zo goed mogelijk droog gemaakt, hierna wordt een klein buisje ingebracht, die het laserlicht op de vagina brengt. De behandeling doet nauwelijks pijn, er is geen verdoving nodig.

De optimale situatie ontstaat na 3 behandelingen die om de 4-6 weken worden gegeven. Na de eerste behandeling wordt al een verbetering gevoeld, doordat de vaginawand door de laserbehandeling herstelt, ‘verjongt’, waardoor  de vagina weer aanvoelt als voor de overgang. De optimale situatie wordt meestal bereikt na de 3 behandelingen. Om het weefsel gezond te houden is daarna 1 behandeling per jaar voldoende.

De laserbehandeling gebeurt zonder verdoving, kent geen neveneffecten en doet nauwelijks pijn. 

Deze behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar, u kunt per behandeling afrekenen en u krijgt daar een factuur voor. Eén behandeling kost € 400,=

MonaLisa Touch voordelen:

MonaLisaTouchLaserSm

 • Langdurige resultaten
 • De behandeling bestaat uit 3 sessies en een jaarlijkse herbehandeling.
 • Niet-hormonaal
 • De laserbehandeling is ideaal in combinatie of als alternatief van een ‘Hormone Replacement Therapy’.
 • Wetenschappelijk onderbouwd

Wetenschappelijk onderbouwing

 • De enige laserbehandeling met wetenschappelijke publicaties die vaginale droogheid herstelt.
 • In de Verenigde Staten, Australië en Frankrijk werden al tienduizenden succesvolle laserbehandelingen uitgevoerd. Vergelijkend weefselonderzoek voor en na de behandeling toont zichtbaar het positieve effect aan waardoor vrouwen hun comfort en zelfvertrouwen terugkregen en weer ten volle kunnen genieten van het leven.
 • De wetenschappelijke onderzoeken gaven aanleiding tot de goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration eind 2014.

Recent wordt deze laser ook ingezet om littekens ontstaan door de knip(episiotomie) bij een bevalling of een keizersnee litteken minder pijnlijk te maken.

Je vind ook meer informatie op http://www.monalisatouch.be/

Wil je meer weten, weten wat de kosten zijn, of een afspraak maken?  Je  kunt ons bereiken op 073-7200 993 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen?

Neem gerust contact op


contact blok phone

Bel vrijblijvend

op 073 - 7200 993

 contact blok email

Stel je vraag

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
  073 - 7200 993

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch bereikbaar

 • Afspraken :

  08:30 - 12:30 uur

 • Zorgadministratie :

  13:30 - 17:00 uur
  (di, woe, do)

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:00 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur