Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993
           
UPDATE CORONA     Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Persbericht: Karmenta, kliniek voor gynaecologie in Schijndel

Persbericht: Karmenta, kliniek voor gynaecologie in Schijndel

zondag, 08 sept 2019

Gynaecologie is vrouwenzorg. Veel vrouwen, jong en oud, hebben wel eens last van typische vrouwelijke klachten van hun lichaam. Vrouwen bespreken deze onderwerpen het liefste met hun eigen gynaecoloog in een vertrouwde omgeving, en liever niet steeds met een andere arts. Het gaat tenslotte om hun eigen lichaam. Gynaecoloog Liesanne Bouwma, tot recent werkzaam in een groot ziekenhuis in onze regio, herkende deze behoefte bij haar patiënten en richtte er "Karmenta Specialistische praktijk voor de vrouw" voor op: een vrouwenkliniek voor gynaecologische zorg, gevestigd in het Medisch Centrum Schijndel, aan de Steeg in Schijndel. Vanaf maart zijn de deuren geopend en weten patiënten en huisartsen Karmenta steeds beter te vinden.

 

Zorg op de juiste plaats

Karmenta richt zich op diverse vrouwelijke aandoeningen, waarvoor geen groot ziekenhuis nodig is, zoals anticonceptie, pijn bij het vrijen en seksuologische klachten, overgangsklachten, plasklachten en milde verzakkingen, vruchtbaarheid, menstruatieproblemen en bloedverlies. Geboortezorg doet Karmenta niet, en ook voor spoedeisende zorg en oncologie (kanker) worden vrouwen naar het ziekenhuis verwezen.

Operatiekamers

In de twee operatiekamers van Medisch Centrum Schijndel kunnen vele gynaecologische ingrepen uitgevoerd worden. De afgelopen tijd werd er geopereerd met een anesthesieploeg uit het Radboud Universitair Medisch Centrum (Nijmegen). Ook voor diagnostiek, zoals het maken van een echo, een uitstrijkje, onderzoek naar je vruchtbaarheid, bloed- en weefselonderzoek kan je bij Karmenta terecht. Na de ingreep is het eventueel mogelijk een nachtje over te blijven op de verpleegafdeling. Alleen voor hoog-risico operaties zal doorverwezen worden naar Bernhoven ziekenhuis in Uden, waarmee Karmenta een samenwerkings-overeenkomst heeft. Samenwerken doet Karmenta vanzelfsprekend ook met de andere medisch specialisten in het centrum: Orthopedische klinieken Icone en Cortoclinics en de plastisch chirurgen van Klaver Klinieken. Kleinere ingrepen worden uitgevoerd in een poliklinische behandelkamer, een ingreep is daardoor minder ingrijpend en de patiënt loopt vlotter weer het centrum uit, naar de auto op het grote gratis parkeerterrein, gelegen naast het centrum.

Speciale spreekuren voor overgangsklachten en bekkenbodemproblematiek

De tweede gynaecoloog in Karmenta, Vera Haitsma, is gespecialiseerd in overgangsklachten. Samen met overgangsconsulente Caroline van Lokven wordt op dinsdagmiddag een speciaal overgangsklachtenspreekuur georganiseerd, waarbij je als vrouw de medische kant van de overgang met de gynaecoloog bespreekt en de veranderingen in het leven van de vrouw met de overgangsconsulente. Samen met gespecialiseerde fysiotherapeute voor de bekkenbodem Claire Vrielink is op vrijdagmiddag het bekkenbodemspreekuur, waarbij verzakkingen en plasklachten multidisciplinair benaderd worden.

Geen extra kosten

Karmenta is een zogenoemd Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) en de kliniek levert verzekerde zorg die in de meeste gevallen onder de basisverzekering valt. Er is nog geen contract met een zorgverzekeraar, waardoor er ook geen omzetplafonds gelden. Als de zorg niet volledig  vergoed wordt (meestal bij natura-polissen) betaalt de patiënt toch niets extra. De zorg kost dus niet meer dan in het ziekenhuis. Daarnaast is het in een centrum als Karmenta eenvoudiger om verzekerde zorg met onverzekerde zorg te combineren. Dat betekent extra vrijheid voor de patiënt. Onverzekerde zorg moet de patiënt natuurlijk wel zelf betalen.

Nauwelijks wachttijd

Om een afspraak op het spreekuur te maken is meestal een verwijzing van de huisarts nodig. U kunt dan meestal binnen enkele dagen terecht op het spreekuur. Wil je meer weten, bel dan met Karmenta (073 - 7200 993) of kijk op de website (www.karmenta.nl).

Vragen?

Neem gerust contact op


contact blok phone

Bel vrijblijvend

op 073 - 7200 993

 contact blok email

Stel je vraag

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
  073 - 7200 993

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

  • Werkdagen :

    08:30 - 17:30 uur

  • Lunch
    12:30 - 13:00 uur

Aangepaste tijden telefonische bereikbaarheid in vakantie:

Van ma 13 juli t/m vr 31 juli is Karmenta telefonisch bereikbaar op alle weekdagen van 09:00 - 11:00 uur.