Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht

Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993Spreekuur voor vulva-klachten

Veel vrouwen, jong en oud, hebben wel eens last van hun uitwendige vrouwelijke geslachtsorganen. Dat kan gaan om de schaamlippen, de clitoris of de huid rond de vagina. Gezamenlijk wordt dat de vulva genoemd. Jeuk, pijn of afscheiding kunnen hun oorzaak hebben in infecties, eczeem, wratjes, of andere huidaandoeningen.

Klachten van de vulva beïnvloeden de kwaliteit van leven in negatieve zin. Er zijn vrouwen die vele jaren klachten hebben voordat ze een arts bezoeken, en ook dan kan het nog lang duren voordat een diagnose gesteld wordt en de klachten verholpen kunnen worden.

Het is gebleken dat vrouwen met vulvaproblemen die op een vulvapoli door gynaecoloog en dermatoloog gezien worden vaak snel en goed geholpen kunnen worden.

Voor verdere informatie kun je  ook de website beheerd door de Nederlandse Vereniging voor Vulvapathologie (NVvVP) bezoeken.

 • Uitleg

  Voor een goede diagnose van vulvaire aandoeningen is het nodig om lichamelijk onderzoek te doen. Dit lichamelijk onderzoek houdt ook een vulvoscopie ( kijkonderzoek naar de huid) in en het vastleggen van beelden. Soms is het ook nodig om wat weefsel of vocht af te nemen voor nader onderzoek. Indien nodig zal de gynaecoloog van Karmenta daarbij samenwerken met onze  dermatoloog, die gespecialiseerd is in huidaandoeningen.

 • Behandeling

  Huidaandoeningen, ook rond de vulva, worden vaak behandeld met specifieke crèmes.  Soms is het nodig om een laser therapie in te zetten ( Mona Lisa Touch). Daarnaast zullen wij u altijd de nodige adviezen kunnen geven omtrent hygiëne en kleding die de kans op klachten rond de vulva kunnen verminderen.

Hoe ziet de behandelroute eruit?

Dit zijn de stappen die je gaat volgen

 • 1. Voorbereiding

  Karmenta is gemakkelijk te vinden in het medisch Centrum Schijndel. Als u door de schuifdeuren naar binnen loopt meldt u zich daar aan de balie.

  Bereid u voor

  Uiteraard wilt u weten wat de behandeling inhoudt en wilt u antwoorden op uw vragen. Bereid u zich dus voor op het gesprek met de gynaecoloog. Bijvoorbeeld door uw vragen en onzekerheden op een briefje te schrijven.

  Lees meer over drie goede vragen

 • Voorlichting

  Als u bij de gynaecoloog in de spreekkamer zit, bespreken we uw klachten door vragen te stellen. We willen u goed begrijpen en we hechten er bij Karmenta veel waarde aan het uitleggen van de verschillende mogelijkheden om uw klachten te behandelen. We bespreken natuurlijk het beoogde resultaat. Maar ook de risico's en de mogelijke complicaties. We zullen ook controleren of u alles begrepen heeft en u eventueel nog meer informatie meegeven om tot een goede beslissing te komen. 

 • Behandeling

  Bij uw behandeling of ingreep hanteren we een aantal formele stappen <nog in bewerking>

 • Opknappen na uw behandeling

  Informatie over de recovery na een ingreep

 • Nacontrole

  En dan meer informatie over de nacontrole na uw ingreep

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven. 10 minuten rijden van de A2, vlak naast een plein met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:30 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur

Telefonisch is Karmenta bereikbaar op alle weekdagen van 08:30 - 17:00 uur.