Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht

Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

seksuologie goud

Pijn bij het vrijen is een klacht die bij (seksueel actieve) vrouwen van alle leeftijden kan voorkomen. In veel gevallen is er iets aan te doen. Toch zoeken de meeste vrouwen geen hulp voor hun problemen vanwege het taboe dat erop rust. Het is soms moeilijk om over deze dingen te praten.

Pijn bij het vrijen kan te maken hebben met lichamelijke (gynaecologische) klachten. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de bekkenbodemspieren te strak worden aangespannen. Het kan ook zijn dat u last heeft van een verzakking van de bekkenbodem, waardoor geslachtsgemeenschap een pijnlijke ervaring wordt. Daarnaast kunnen sommige huidafwijkingen pijn bij het vrijen geven. Ook medicatie gebruik of de overgang kunnen er voor zorgen dat de opwinding uitblijft en de vagina niet vochtig genoeg kan worden.

Pijn bij het vrijen kan ook een psychische oorsprong hebben. Die kan gelegen zijn in eerdere negatieve seksuele ervaringen, of in een manier van geslachtsgemeenschap die voor u niet prettig is.

Het bespreken van al deze klachten is soms lastig, maar wel belangrijk. Er is meestal wat aan te doen!

Bij Karmenta krijg je eerst een uitgebreide intake, tijdens dit eerste gesprek nemen we de tijd om te ontdekken wat de klachten precies zijn, en waar de oorsprong zou kunnen liggen. Bij deze intake kan ook een bekkenfysiotherapeut of een seksuoloog betrokken zijn.

Daarnaast kan het nodig zijn om een inwendig onderzoek te doen, al dan niet met behulp van een echo. Soms is onderzoek naar hormonen in het bloed een onderdeel van ons onderzoek. Ook zal er gekeken worden naar de huid en de conditie van bijvoorbeeld de schaamlippen. Ten allen tijde staat voorop dat dit onderzoek de klachten helder moet maken en niet verergeren. Het onderzoek zal plaatsvinden in een rustige omgeving en in een vertrouwelijke sfeer. Bij Karmenta ben je nooit een nummer, in ons centrum krijg je alle aandacht en zorg die je nodig hebt.

Afhankelijk van de bevindingen, kan de behandeling bestaan uit een consult door de gynaecoloog, de bekkenfysiotherapeut of de seksuoloog. Karmenta werkt samen met een (vrouwelijke) bekkenfysiotherapeute die onze filosofie van tijd en aandacht delen. Onze gynaecoloog is tevens seksuoloog. (FECSM)

Meer informatie kun je vinden op de site van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Sexuologie https://www.nvvs.info/  en op de informatiesite over seksualiteit welke in samenwerking met het Rutger Stichting is opgesteld. https://www.rutgers.nl/

De Stichting BekkenbodempatiĂ«nten biedt uitgebreide informatie, onder andere over veranderde seksualiteitsbeleving.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op  073-7200993

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven. 10 minuten rijden van de A2, vlak naast een plein met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

 • Maandag, dinsdag, vrijdag :

  08:00 - 17:30 uur

 • Woensdag :

  13:00 - 17:30 uur

 • Donderdag :

  Gesloten

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur

Telefonisch is Karmenta bereikbaar op alle weekdagen van 08:00 - 17:00 uur.