Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht

Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

menstruatie problemen goud

De hoeveelheid bloedverlies tijdens de menstruatie verschilt per vrouw. Wat abnormaal is, is dus ook per vrouw verschillend. Vaak is er geen duidelijke verklaring voor abnormaal of onregelmatig bloedverlies. Wel is het bekend dat het menstruatiepatroon bij nadering van de overgang kan veranderen. Ook kan dan het bloedverlies toenemen. Of behandeling nodig is, hangt af van uw klachten en of u last krijgt van bloedarmoede. Bloedarmoede moet meestal wel behandeld worden.

Abnormaal bloedverlies kan verschillende oorzaken hebben. Het kan worden veroorzaakt door zogeheten myomen of in de volksmond: een vleesbomen. Dat is een goedaardige uitstulping uit de spierlaag van de baarmoeder. Als deze heel klein is kan hij geen klachten veroorzaken. Maar soms zijn de myomen zo groot dat een behandeling nodig is. Met name vleesbomen die in de holte van de baarmoeder zitten geven vaak veranderingen in het bloedingspatroon bij de menstruatie.

Ook poliepen of hormonale veranderingen rondom de overgang kunnen hiervan de oorzaak zijn. Een poliep is het slijmvormend weefsel van de baarmoedermond dat uitgegroeid is tot een rode uitstulping. Omdat een poliep kan bloeden, kan dit de oorzaak zijn van bloedverlies. Een poliep in de baarmoedermond is bijna altijd goedaardig.

Abnormaal bloedverlies kan ook worden veroorzaakt door een afwijking aan de baarmoeder, zoals bijvoorbeeld endometriose. Dan komt het slijmvlies dat normaal alleen aan de binnenkant van de baarmoeder zit ook buiten de baarmoeder voor, wat pijnlijke menstruaties kan veroorzaken.

Om myomen, poliepen, endometriose of andere afwijkingen aan de baarmoeder te kunnen ontdekken is een inwendig onderzoek nodig, al dan niet geholpen door een echo.

De behandeling van myomen, poliepen of endometriose is sterk afhankelijk van de aard en de omvang van de klachten. In veel gevallen zal het niet nodig zijn om in te grijpen, of kunnen medicijnen uitkomst bieden. In andere gevallen zal het nodig zijn om een kleine of grotere operatie te ondergaan. Dit zal uiteraard zorgvuldig met je worden besproken. Deze ingrepen kunnen meestal gewoon tijdens een dagbehandeling bij ons in het centrum plaatsvinden.

Voorbeelden van behandelingen zijn, een hysteroscopie, dit is een kijkoperatie in de holte van de baarmoeder. Het weghalen van kleine poliepen of myomen met behulp van de Myosure. Of het weghalen van het baarmoederslijmvlies met behulp van de Novasure.

Meer informatie kun je ook  vinden op www.degynaecoloog.nl

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven. 10 minuten rijden van de A2, vlak naast een plein met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

 • Maandag, dinsdag, vrijdag :

  08:00 - 17:30 uur

 • Woensdag :

  13:00 - 17:30 uur

 • Donderdag :

  Gesloten

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur

Telefonisch is Karmenta bereikbaar op alle weekdagen van 08:00 - 17:00 uur.