Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht
Maak een afspraak:  073 - 7200 993

bekkenbodemklachten goud

Op deze pagina zullen we een overzicht tonen van de verschillende behandelingen die Karmenta aanbiedt. We schrijven momenteel voor elke behandeling een heldere uitleg.

De behandeling van bekkenbodem klachten is altijd in samenwerking met bekkenbodemfysiotherapeute

Wat is dat dan, een verzakking of bekkenbodemnklachten?

Hierbij kun je denken aan een licht verzakkingsgevoel (alsof je op een balletje zit , iets moet terugduwen bij persen voor de ontlasting, moeilijk uitplassen of lage rugpijn). Er volgt eerst een nauwkeurig gynaecologisch onderzoek en een inwendige echo.Ook wordt er gekeken naar de kracht van de bekkenbodem spieren en hoe goed je die kan gebruiken.

Ongewild urine verlies kan ook een groot probleem zijn en zal in een rustig gesprek met je worden besproken.

Dit moet goed worden uitgezocht want het kan diverse oorzaken hebben. Bij ernstig urineverlies kan het soms nodg zijn je naar het ziekenhuis te verwijzen maar bij mild urineverlies gaan we samen zoeken naar de oplossing.

Bij een lichte verzakking wordt meestal bekkenbodem fysiotherapie aangeboden al dan niet gecombineerd met het aanmeten van een pessarium ("een ring"). Mocht de verzakking ernstiger zijn en de fysiotherapie of de ring niet (meer) helpen, dan is een operatie aangewezen.

 

Na het vinden van het juiste pessarium, dat enige tijd in beslag kan nemen, kunnen de controles van de ring (incl schoonmaken) daarna ook door uw huisarts worden gedaan.

 

Lees meer in onze folder Bekkenbodemtraining >>

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven. 10 minuten rijden van de A2, vlak naast een plein met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Steeg 6
5482 WN Schijndel

Telefoon : 073 - 7200 993
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

  • Maandag - Vrijdag
    08:00 - 17:00 uur
  • Zat/Zon
    Gesloten
  • Lunch
    12:30 - 13:00 uur