UPDATE CORONA     Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Chlamydia Test

Om in de klinische omgeving van Karmenta te testen op Chlamydia (SOA)

Chlamydia Test

Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die wordt veroorzaakt door een bacterie (Chlamydia trachomatis). De bacterie veroorzaakt infectie van de urinebuis, baarmoederhals, endeldarm of keel. De infectie kan zich uitbreiden naar de bijballen, baarmoeder of eileiders.

Let op: het testen op een van deze SOA’s kan pas na 10 dagen nadat je onveilige seks hebt gehad. Deze incubatietijd geldt ook bij de huisarts en de GGD.

GGD of huisarts?

Voor het testen op Chlamydia kan je vaak ook terecht bij de GGD in jouw regio. Lees daar hier meer over.

Vragen?

Neem gerust contact op


contact blok phone

Bel vrijblijvend

op 073 - 7200 993

 contact blok email

Stel je vraag

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
  073 - 7200 993
 • Uitleg

  Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa ) komen vaak voor. Je kunt een soa krijgen tijdens onveilige seks. Door condooms te gebruiken zijn de meeste soa's goed te voorkomen.

  Een soa geeft niet altijd klachten. Je kunt dus een soa hebben zonder dat je het merkt. Wanneer een soa niet op tijd behandeld wordt kan dit ernstige gevolgen hebben. Chlamydia en gonorroe kunnen bijvoorbeeld onvruchtbaarheid veroorzaken.

  Let op: Deze test is alleen voor Chlamydia. Er wordt niet getest op gonorroe of trichomonas. Als je dat wel wil, kies dan voor de SOA test 3-in-1.

  Karmenta werkt voor de Chlamydia-test samen met thuistesten.com, en Microbiome, een gecertificeerd laboratorium in Amsterdam.

 • Behandeling

  De test wordt bij vrouwen afgenomen met een wattenstaafje en bij mannen door middel van urine en is geheel pijnloos. 

  Hoe werkt het afnemen van de Chlamydia-test bij Karmenta?

  • We registreren je in het elektronisch patienten dossier. Als je verwezen bent door de huisarts is dat meestal al automatisch gegaan. We controleren je identiteit.
  • Onze dokters-assistente neemt de test bij je af en wij sturen het testmateriaal naar het laboratorium. De uitslag ontvangen wij na ongeveer 3 dagen via de beveiligde Zorgmail.
  • We informeren je telefonisch over de uitslag en als je wilt sturen we 'm aan je op. Mocht daar reden voor zijn, dan plannen we een telefonisch consult in met de gynaecoloog voor de juiste interpretatie van de test-uitslag en eventueel natuurlijk ook de mogelijkheden voor verdere behandeling.
 • Kosten

  De Chlamydia-test kan onderdeel zijn van een behandeling die vergoed wordt door je zorgverzekering.

  Als de test niet vergoed wordt, bijvoorbeeld omdat je geen verwijzing van de huisarts hebt, dan moet je 'm zelf betalen en dan kost de test € 145,=.

  Je kunt de test aan de balie van Karmenta met pin betalen. Je ontvangt een factuur per e-mail.

  Dit product is binnenkort op voorraad bij Karmenta.

  Thuis testen?

  Eventueel kan je de Chlamydia-test ook als los product bij Karmenta kopen en dan zelf de test thuis afnemen. Je hoeft dan niet geregistreerd te worden in Karmenta elektronisch patienten dossier, je stuurt het thuis afgenomen testmateriaal zelf naar het laboratorium (kostenloos) en je regelt verder zelf dat je de uitslag thuis krijgt. Een losse Chlamydia-test kost dan € 44,95

 • Nazorg

  We informeren je telefonisch over de uitslag en als je wilt sturen we 'm aan je op. Is het lastig om de uitslag te begrijpen en denken we dat je daar extra uitleg bij wilt krijgen? Dan plannen we een telefonisch consult in met de gynaecoloog die je kan uitleggen wat de uitslag voor jou betekent. We bespreken dan ook de mogelijkheden voor verdere behandeling. Mocht er reden voor zijn, dan adviseren we je misschien om naar de GGD, een andere medisch specialist, of je huisarts te gaan. 

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:30 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur