UPDATE CORONA     Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

SOA Test 3-In-1

Om met ondersteuning van de verpleegkundige van Karmenta op 3 SOA's te testen

SOA Test 3-In-1

CHLAMYDIA, GONORROE & TRICHOMONAS

Met deze SOA-test 3-In-1 word je getest op Chlamydia, Gonorroe en Trichomonas, de meest voorkomende SOA’s. De test kan afgenomen bij zowel mannen als vrouwen. Bij vrouwen wordt de SOA-test afgenomen door afname van een vaginaal sample en bij mannen door een urine sample. 

Let op: het testen op een van deze SOA’s kan pas na 21 dagen nadat je onveilige seks hebt gehad. Deze incubatietijd geldt ook bij de huisarts en de GGD.

GGD of huisarts?

Voor het testen op SOA kan je vaak ook terecht bij de GGD in jouw regio. Lees daar hier meer over.

Vragen?

Neem gerust contact op


contact blok phone

Bel vrijblijvend

op 073 - 7200 993

 contact blok email

Stel je vraag

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
  073 - 7200 993
 • Uitleg

  Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa ) komen vaak voor. Je kunt een soa krijgen tijdens onveilige seks. Door condooms te gebruiken zijn de meeste soa's goed te voorkomen.

  Een soa geeft niet altijd klachten. Je kunt dus een soa hebben zonder dat je het merkt. Wanneer een soa niet op tijd behandeld wordt kan dit ernstige gevolgen hebben. Chlamydia en gonorroe kunnen bijvoorbeeld onvruchtbaarheid veroorzaken.

  Karmenta werkt voor de SOA 3-In-1 test samen met thuistesten.com, en Microbiome, een gecertificeerd laboratorium in Amsterdam.

 • Behandeling

  De test wordt bij vrouwen afgenomen met een wattenstaafje en bij mannen door middel van urine en is geheel pijnloos. 

  Hoe werkt het afnemen van de SOA-test bij Karmenta?

  • We registreren je in het elektronisch patienten dossier. Als je verwezen bent door de huisarts is dat meestal al automatisch gegaan. We controleren je identiteit.
  • Onze dokters-assistente neemt de test bij je af en wij sturen het testmateriaal naar het laboratorium. De uitslag ontvangen wij na ongeveer 3 dagen via de beveiligde Zorgmail.
  • We informeren je telefonisch over de uitslag en als je wilt sturen we 'm aan je op. Mocht daar reden voor zijn, dan plannen we een telefonisch consult in met de gynaecoloog voor de juiste interpretatie van de test-uitslag en eventueel natuurlijk ook de mogelijkheden voor verdere behandeling.
 • Kosten

  De SOA test 3-in-1 kan onderdeel zijn van een behandeling die vergoed wordt door je zorgverzekering.

  Als de test niet vergoed wordt, bijvoorbeeld omdat je geen verwijzing van de huisarts hebt, dan moet je 'm zelf betalen en dan kost de test € 149,=.

  Je kunt de test aan de balie van Karmenta met pin betalen. Je ontvangt thuis een factuur per e-mail.

  Dit product is binnenkort op voorraad bij Karmenta.

  Thuis testen?

  Eventueel kan je de SOA-Test ook als los product bij Karmenta kopen en dan zelf de test thuis afnemen. Je hoeft dan niet geregistreerd te worden in Karmenta elektronisch patienten dossier, je stuurt het thuis afgenomen testmateriaal zelf naar het laboratorium (kostenloos) en je regelt verder zelf dat je de uitslag thuis krijgt. Een losse SOA-test kost dan € 49,95

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:30 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur