UPDATE CORONA     Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

HPV Test

Met de HPV-test controleer je of je het Humaan Papillomavirus hebt. Dat kan baarmoederhalskanker veroorzaken

HPV Test

HPV is de afkorting van humaan papillomavirus. Dit virus kan baarmoederhalskanker veroorzaken. Er zijn veel soorten HPV. De meeste soorten zijn absoluut niet gevaarlijk, maar een paar soorten wel. Deze soorten HPV kunnen baarmoederhalskanker veroorzaken. De HPV-soorten 16 en 18 zijn het meest gevaarlijk. Zij zijn verantwoordelijk voor 75% van de gevallen van baarmoederhalskanker.

Vragen?

Neem gerust contact op


contact blok phone

Bel vrijblijvend

op 073 - 7200 993

 contact blok email

Stel je vraag

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
  073 - 7200 993
 • Uitleg

   HPV (humaan papillomavirus) komt veel voor. Het lichaam ruimt het HPV-virus bijna altijd binnen 2 jaar weer op. Soms lukt dat niet. Het virus blijft dan langdurig aanwezig en baarmoederhalskanker kan ontstaan. 
  • Een verminderde afweer. Door het gebruik van medicijnen die de afweer verminderen kan het lichaam het virus niet goed opruimen. Het gaat bijvoorbeeld om medicijnen na een orgaantransplantatie. Ook vrouwen met HIV humaan immunodeficientievirus hebben een grotere kans op baarmoederhalskanker.
  • Roken. Baarmoederhalskanker komt vaker voor bij vrouwen die roken. Roken beschadigt de cellen en als u rookt werkt uw afweersysteem minder goed. Het lichaam kan het virus minder goed opruimen.
  • Infectie van chlamydia of herpes. Een infectie met chlamydia of herpes verhoogt de kans op baarmoederhalskanker.
  • Infectie met meerdere HPV-types. Infecties met meerdere HPV-types verhogen de kans op baarmoederhalskanker.
  • Veel wisselende seksuele contacten. Bij veel wisselende seksuele contacten is de kans groter om een infectie met HPV te krijgen.

   Karmenta werkt voor de HPV-test samen met thuistesten.com, en Microbiome, een gecertificeerd laboratorium in Amsterdam.

 • Behandeling

  De test wordt afgenomen met een brush en is geheel pijnloos

  De HPV test bepaalt de hoog risico HPV typen 16 en 18. Van deze twee types staat de uitslag specifiek vermeld in de test uitslag.
  Daarnaast wordt er ook getest op andere hoog risico HPV typen (31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 67, en 68). Deze worden in 1 keer getest, en zullen onder het kopje ‘HPV overig’ worden vermeld in de uitslag.

  Hoe werkt het afnemen van de HPV-test bij Karmenta?

  • We registreren je in het elektronisch patienten dossier. Als je verwezen bent door de huisarts is dat meestal al automatisch gegaan. We controleren je identiteit.
  • Onze dokters-assistente neemt de test bij je af en wij sturen het testmateriaal naar het laboratorium. De uitslag ontvangen wij na ongeveer een week via de Zorgmail.
  • We informeren je telefonisch over de uitslag en als je wilt sturen we 'm aan je op. Mocht daar reden voor zijn, dan plannen we een telefonisch consult in met de gynaecoloog voor de juiste interpretatie van de test-uitslag en eventueel natuurlijk ook de mogelijkheden voor verdere behandeling.
 • Kosten

  De HPV test kan onderdeel zijn van een behandeling die vergoed wordt door je zorgverzekering.

  Als de test niet vergoed wordt, bijvoorbeeld omdat je geen verwijzing van de huisarts hebt, dan moet je 'm zelf betalen en dan kost de test € 179,=.

  Je kunt de test aan de balie van Karmenta met pin betalen. Je ontvangt thuis een factuur per e-mail.

  Dit product is op voorraad bij Karmenta.

  Thuis testen?

  Eventueel kan je de HPV-Test ook als los product bij Karmenta kopen en dan zelf de test thuis afnemen. Je hoeft dan niet geregistreerd te worden in Karmenta elektronisch patienten dossier, je stuurt het thuis afgenomen testmateriaal zelf naar het laboratorium (kostenloos) en je regelt verder zelf dat je de uitslag thuis krijgt. Een losse HPV-test kost dan € 79,95

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:30 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur